Hírek

#egyéjszakás kaland
2010.07.05.

Nem akarok párkapcsolatot! Normális ez?

"Annyi információd és tanácsod van azoknak, akik elkezdeni, fenntartani vagy befejezni akarnak egy kapcsolatot de vannak olyan emberek is mint én. Egyáltalán nem akarok semmilyen kapcsolatot! Diák vagyok és mellette két munkám is van, és a szabadidőmben vagy a barátaimmal lógok vagy a családommal vagyok. Nem érdekelnek azok az érzések/érzelmek amik egy kapcsolattal járnak."

#tanulás
2010.07.05.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is.

#repülés
2010.07.04.

A repülés káros hatásai

A repülés környezetre kifejtett káros hatásai, a repülés biztonságát veszélyeztető tényezők: ezekről a témákról olvashatsz néhány gondolatot cikkünkben.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#táplálék kiegészítők
2010.07.03.

Táplálékkiegészítők és teljesítményfokozók

A sportteljesítmény növelésének reményében, sokan sok mindent bevállalnak. A teljesítményfokozók gyors, hatékony eredményeket ígérnek, de nem mindegy, hogy milyen áron. Tényleg javítják az esélyeidet és vonzóbbá teszik a külsődet? És egyáltalán: biztonságos a használatuk?

#sütőtök
2010.07.03.

Sütőtök főzelék sajttal hízni vágyóknak

Sokat foglalkoztak már a médiában is a fogyásról, a fogyni vágyókról... Na de mi van azokkal, akik pont ellenkezőleg szeretnének tenni? Íme egy remek recept azoknak, akik pár kilóval vaskosabbnak szeretnék magukat!

#szülő
2010.07.03.

Hogyan szelidítsük meg a szüleinket?

Sok baj van a szülőkkel. Ezek a problémák főleg kamaszkorban ütik fel a fejüket, akkor okozhatják a legnagyobb kalamajkákat, de a kevésbé szerencséseket vagy a túlérzékenyeket akár egy életen keresztül is elkísérhet.

#előítélet
2010.07.01.

A bőre színe miatt nem fogadják el a páromat

Nemrég költöztem be a nagyvárosba vidékről, ami - mondanom sem kell- elég konzervatív hely. Már a második héten megismerkedtem a világ legcsodálatosabb emberével, csak az a „baj”, hogy ő fekete. Egy éve vagyunk együtt és remekül kijövünk. Az viszont nagyon zavar, hogy ha együtt mutatkozunk, az emberek furán néznek ránk és a szüleim sem akarják igazán elfogadni őt.

#honvágy
2010.06.30.

Ha honvágyad van

Néha csak el akarsz menekülni. A bátyád és a barátai állandóan a TV előtt tanyáznak, a kishúgod nem hajlandó elhagyni a szobádat, és te csak egy kicsit magaddal akarsz foglalkozni. De mikor ezt megkapod – például egy teljes hétvégés, maratoni DVD-zés egy barátodnál vagy nyári szünet a Disneylandban – meglepődsz azon, hogy kicsit hiányzik az otthoni nyüzsgés. Mi ez az egész? Ha hiszed, ha nem, honvágyad van.

#gyerekcsősz
2010.06.29.

Lefekvés - Gyerekcsősz tippek

A gyerekcsősz legnehezebb dolga kétségtelenül az esti lefektetés. A gyerkőc hallani sem akar az ágybabújásról, nyűgös, a szüleit akarja, vagy csak kijelenti, hogy egyáltalán nem álmos, és még egy kicsit játszana, tévézne, számítógépezne stb. Az alábbiakban néhány hasznos tippel szolgálunk az esti lefektetési procedúra megkönnyítésére.

#cukorbetegség
2010.06.29.

Cukorbetegség és alkoholfogyasztás

Míg a mérsékelt alkoholfogyasztás emeli a vércukorszintet, a túlzott mértékű alkoholbevitel csökkenti azt, időnként veszélyes mértékben. Ezért a cukorbetegségben szenvedőknek fokozottan számolniuk kell az alkoholfogyasztás káros hatásaival.

#foci
2010.06.29.

Halálos szurkolás?

Egy-egy rangos sportesemény döntője kapcsán a kevésbé elhivatott és a vérbeli szurkolók egyaránt felfokozott kedélyállapotba kerülnek. Ez a stresszhormonok termelésének növekedésén keresztül megváltoztatja az egyének pszichikai és fizikai állapotát, illetve a napi szokások átalakulása hozzájárul a mindennapi élet felborulásához.