Hírek

#szex
2010.06.20.

Undorodom, ha hozzámér

"Pár hónapja van egy pasim. Az elején semmi gond nem volt, jól megvoltunk, de én már akkor sem voltam szerelmes belé. Le is feküdtem már vele párszor. Most viszont eljutottam arra a szintre, hogy undorodom, ha hozzámér, egyszerűen dühít minden, amit csinál. Ez miért lehet?" A szakértő válaszol.

#szenvedélybetegség
2010.06.20.

Szenvedélybetegség - Van esély a gyógyulásra?

Manapság sajnos egyre többször halljuk azt a szót, hogy szenvedélybetegség. De vajon tudjuk-e, hogy mit jelent ez? Vagy csak nagyvonalakban rámondjuk az összes alkoholistára és játékgépezőre?

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról
#tv
2010.06.20.

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról

Úgy tűnik, hogy a fiatalok alkoholizálásának megelőzésére szolgáló törekvéseket a televízió fő műsoridejében az alkohol fogyasztására buzdító burkolt üzenetek aláássák.

#szülés
2010.06.19.

16 évesen babát szeretnék - Nem túl korai?

"Most múltam 16 éves, a párom 23. Szeretnék tőle babát, és ő is szeretne, de mégse, lesz, mert azt mondja, nem akarja, hogy rossz legyen nekem, nem akarja, hogy ilyen hamar lekössem magam egy babával. Szerintem maximálisan helyt tudnék állni." A szakértő válaszol.

#számítógép
2010.06.19.

Hasznosítsd újra a számítógéped alkatrészeit!

Több cég foglalkozik Magyarországon elektronikai berendezések újrahasznosításával. A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melyek gyakorlati megvalósítására hulladékkezelő intézményeket bízhat meg.

#verseny
2010.06.18.

A legjobb fiatal fordítókat keresi az EU

Idén negyedik alkalommal indítja újra az Európai Bizottság a Juvenes Translatores elnevezésű fordítási versenyt, melyben az Európai Unió valamennyi tizenhét éves középiskolás tanulója részt vehet.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#keksztorta
2010.06.17.

Keksztorta (sütés nélkül)

Könnyű, finom, és ripsz-ropsz megvan. Kell ettől több pozitív tulajdonság egy desszerthez, amit még cukorbetegek is fogyaszthatnak?

#homoszexualitás
2010.06.16.

Honnan tudhatom, hogy ő is meleg-e?

"Azt hiszem, meleg vagyok, és nem tudom ezt magamnak bebizonyítani. Valaki tetszik nekem, és nem tudom, hogy őt érdeklem-e. Eléggé jóban vagyunk, ő is fiú, de még mindig nagyon kiismerhetetlen. Mindenki azt mondja, hogy ő biztos nem meleg, de attól még tetszik. Bárkivel smárolok, járok, amint szakítunk, ő az első gondolatom." A szakértő válaszol.

#menstruáció
2010.06.16.

Mikor keressem fel a nőgyógyászt?

Az Amerikai Szülészorvosok és Nőgyógyászok Főiskolája azt ajánlja, hogy egy lány először 13 és 15 éves kor között látogasson el nőgyógyászhoz.

#utazás
2010.06.16.

A turizmus negatív hatásai környezetünkre

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.

#mezőgazdasági munka
2010.06.15.

A mezőgazdasági munka veszélyei

A biztonsági előírásokat sokan úgy gondolják, hogy csakis azoknak kell tudniuk, akik különféle tanyákon és a mezőgazdaságban dolgoznak. A valóság azonban más, gyakorlatilag mindenkinek hasznos lehet pár alapvető dolgot tudni, erről az igen népszerű iparágról, ahol nyárról-nyárra fiatalok tömkelege dolgozik.

#szerelem
2010.06.14.

Utál engem, de én mégis őt szeretem

"Van egy fiú, akit nagyon szeretek, de hiába mondom neki, ő mindig azt mondja, hogy utál, és a többiek elött leéget. Nagyon rossz nekem így, de nem tudom hogy felejtsem el." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#dohányzás
2010.06.13.

A cigaretta hatalma

Hogy miért olyan hatalmas ellenség a cigaretta? Ha érdekel, és foglalkozol a következményekkel, megismered a hatását, az segíteni fog a leszokásban! A tudás hatalom!