Hírek

#napvédelem
2010.05.17.

Napozás - a leggyakoribb kérdések

Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

#fogamzásgátlás
2010.05.16.

Ultrahang - az új férfi fogamzásgátló?

Tudósok azt vizsgálják, vajon az ultrahang hatásos, visszafordítható fogamzásgátló lehet-e a férfiaknál. A kutatók azt remélik, hogy felfedezésük világszerte új fogamzásgátlási módszert kínálhat a párok számára.

#telefon
2010.05.16.

Stresszes vagy? Hívd fel anyukádat!

Tudományosan bizonyított, hogy az édesanyáddal folytatott telefonbeszélgetés lehet a legjobb gyógyír egy stresszes esemény után, amely mindamellett, hogy lelkileg megnyugvást ad, szabályozza a szervezet hormonszintjét is.

#randitippek
2010.05.16.

Randitippek a hosszan tartó kapcsolat érdekében

Szeretnéd, ha ez a kapcsolatod az előzőnél tovább tartana? Kíváncsi vagy a randizás fortélyaira? A nagy őt kutatod, de a fehér ló szervizben van? Íme, a nyolc leggyakoribb baklövés, amit lányként a randizás során elkövethetünk.

#haj
2010.05.14.

Haj-fájdalom - Az orvos válaszol

"Az mitől lehet hogy néha fájni szokott a hajam? Ritkán, mikor visszafele megsimogatom, akkor ezt tapasztalom. Lehet azért, mert elég száraz? Hogyan lehet rugalmasabbá és fényesebbé tenni? Ajánlana nekem egy hajolajat?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#szerelem
2010.05.13.

Nem tudom elfelejteni, annyira szeretem - Az orvos válaszol

"Nem tudom elfejteni azt a fiút, akibe szerelmes vagyok/voltam. Mindig ő jut eszembe, ha zenét hallgatok, ha csak meglátok egy fekete táskát, vagy ha fölszállok a buszra. Mindig ő jár az eszemben, mit csináljak?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#hosszú élet
2010.05.12.

17 éves, de még csecsemő - Megrázó fotóval

A tudósok remélik, hogy betekintést nyerhetnek az öregedés rejtelmeibe, illetve a hosszú élet titkához vezető rejtelmek megfejtésébe a 17 éves Brook Greenberg jóvoltából, aki bár életkoránál fogva akár autót is vezethetne, vagy hamarosan szavazhatna, még mindig csak 80 cm magas, és szellemileg is csak az egyéves gyerekek szintjén áll.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#recept
2010.05.10.

Joghurtos csirke cukorbetegekeknek

Könnyű, finom, gyorsan elkészíthető egészséges vacsinak való, melyet cukorbetegek és csontritkulásban szenvedők is fogyaszthatnak!

#szex
2010.05.10.

Ha kimarad egy tabletta ...

"Beleejtettem a mosdóba a soros fogamzásgátló tablettám, s helyette egyből a következő napit vettem be, vagyis a 28 napos ciklusból a végén hiányozni fog egy tabletta. Nem lesz baj belőle? Csinálhatom-e azt, hogy a hét helyett nyolc placebo tablettát szedek be, s utána kezdem el az új adagot, ahogy kell? Esetleg kezdjem el szedni egy nappal korábban a következő adagot? Vagy mit tegyek?"

#kosz
2010.05.10.

Egy kis kosz nem árt?

Gondoltad volna? Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy bizonyos baktériumok, vírusok és férgek, melyek a „koszevés” során jutnak a szervezetbe, segítik az erős, egészséges immunrendszer kialakulását. Ezek szerint van még mit tanulnod a kistesódtól...