Hírek

#izomelhalás
2010.05.09.

Gyermekkori izomelhalás

A Duchenne-féle izomelhalás az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.

#
2010.05.09.

A dohányzás hát- és gerincproblémákhoz vezethet

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.

#öngyilkosság
2010.05.07.

Öngyilkosság: alkohol, drogok, egyéb tényezők

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#tüdőbaj
2010.05.05.

Ezek is ártanak a tüdődnek - hitted volna?

A levegőben terjengő irritáló anyagok, akár a szabadban, akár a lakásban, asztmát okozhatnak vagy a meglévő betegséget súlyosbíthatják, s ilyenkor a légzésünket krónikus köhögés vagy zihálás jellemzi. A leggyakoribb szennyező anyagok, mint például a kipufogógázok vagy mások dohányfüstje, jól ismert kiváltó okai a tüdőbetegségeknek, beleértve az asztmát is.

#vetkőzés
2010.05.04.

Félek, hogy le kell majd vennem a bugyit is - Jön az iskolaorvos

"Középiskolai orvosi vizsgálaton a lányoknak miért kell teljesen levetkőzni? Nekünk még most lesz az első ilyen vizsgálat, de több helyről hallottam már, hogy minimum bugyira kell vetkőzni, de van ahol a bugyit is le kell venni. Ez mindenhol így van?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#depresszió
2010.05.04.

Depressziós az öcsém...

Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.

#tévézés
2010.05.02.

El a szemekkel a tévétől!

Van egy nyomós indokunk, miért kellene lehámoznod magad a tévéről: a túl sok tévézés ugyanis a magas koleszterinszinttel hozható kapcsolatba. Egy kutatás bizonyította, hogy a napi tévézés mennyisége a magas koleszterinszint egyik előidézője lehet.

#napozás
2010.05.01.

Napsütötte bőrszín-mellékhatások nélkül

A nyári szezon előtt a nők két dolognak mondanak búcsút szívesen: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ.

#barátnő
2010.05.01.

10 tipp, amivel lenyűgözheted a mamáját

Az anyáknak röntgenlátásuk van a férfiak álnokságát illetően. Különösen, ha a lányuk a randevúzás időszakába lépett. Hogy könnyen megállj a sarkadon, bemutatjuk azt a Top 10 módszert, amivel lenyűgözheted kedvesed mamáját.

#fesztivál
2010.05.01.

A nyári fesztiválok veszélyei

Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

#szex
2010.05.01.

Hogyan hatnak a fogamzásgátló tabletták?

A fogamzásgátló tabletták többféleképp akadályozzák meg a terhesség kialakulását, de a többségük a peteérés megakadályozásán alapul. Amennyiben nincs érett petesejt, a spermának nincs mit megtermékenyítenie, s így a nő nem eshet teherbe.

#lepény
2010.04.30.

Habos őszibaracklepény hízni vágyóknak

Egy isteni desszert receptjét osztjuk meg most veletek, melyet minden torkos szájú kicsinek és nagynak bátran ajánlunk! Ha hízni szeretnél akkor bátran láss hozzá az elkészítéséhez!

#szerelem
2010.04.30.

Tetszik egy roma fiú, de én félek tőle...

"Van egy srác aki tetszik nekem, de roma származású, és nem tudom milyenek a szülei (pl. ha mondjuk szakítani akarnék majd vele, akkor a szülei vagy ő magához akarna-e láncolni). Mit tegyek ilyenkor ?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#dohányzás
2010.04.30.

Már egy szál cigarettától is függő lehetsz!

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".