Hírek

#cipő
2010.01.19.

Amikor a kedvenc cipőd válik az ellenségeddé – 1. rész

A kamaszok lába folyamatos növekedésben és fejlődésben van, ami azt jelenti, hogy egy rosszul megválasztott cipő akadályozhatja lábaik egészséges fejlődését, és ez akár élethossziglan tartó lábfej-, térd és hátfájáshoz vezethet.

#immunerősítés
2010.01.19.

Immunerősítés drogokkal

Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. Félreértések elkerülése végett, a növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza.

#alkohol
2010.01.18.

Ne idd el az agyad!

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

#recept
2010.01.18.

Sajtgombóc vegetáriánusoknak

Ki ne szeretné a sajtot? Pláne ha valami új, de gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptről van szó. Az alábbi sajtgombócot vegáknak és cukorbeteg olvasóinknak ajánljuk.

#vegetarianizmus
2010.01.14.

Egy zöldebb út: a vegetarianizmus

Lehet, hogy te is voltál már egy kis időre vegetáriánus. Esetleg azóta tartod magad a húsmentes étkezéshez? Mi vezetett arra, hogy ezt az életmódot válaszd? És milyen hatásai vannak a vegetarianizmusnak tágabban vett jólétünkre, a Föld egészségére?

#bacilus
2010.01.12.

Amit a kórokozókról tudni kell

Talán úgy gondolhatod, hogy a kórokozókról neked nem kell tartanod, hiszen azok csak a WC-frissítő eladókat fenyegetik a tv-ben. De valójában a bacilusok picike organizmusok, amik anélkül hogy észrevennéd képesek bejutni a testedbe. Ahhoz, hogy egészséges maradj, nem árt tudnod pár dolgot ezekről a parányi szervezetekről.

#recept
2010.01.12.

Sajtos rakottas cukorbetegeknek

Az alábbi egytálétel könnyen és gyorsan elkészíthető, és vegetáriánusok, epebetegek, gyomorfekélyesek, valamint cukorbetegek is fogyaszthatják.

#kapcsolat
2010.01.08.

Miért érnek véget a kapcsolatok?

A szerelem érzékeny dolog, ezért szükség van arra, hogy törődjünk vele, és tápláljuk, ha azt szeretnénk,hogy sokáig tartson. Akárcsak a barátságok, a szerelem is elromolhat, hogyha nem szánunk rá elég időt és figyelmet. Ez az az ok, ami miatt számos kapcsolat véget ér- az iskola, sport, munka vagy akármi elveheti az időnket a kapcsolattól. Sok kapcsolat a távolság miatt ér véget, például ha valaki elköltözik, vagy más helyen tanul mint eddig.

#zene
2010.01.07.

Mely zenék veszélyesek az egészségedre?

Néhányaknak hallgatni egy szerelmes, vagy annak tűnő számot, talán nyálas lehet. De egy nemrégiben Amerikában napvilágot látott felmérés szerint az egyes zenék nem csak a fülünket károsíthatják. Ugyanis a tinik által top előadóknak titulált előadók zenéikkel egy hamis üzenetet küldenek a tiniknek, így fiatalok tömkelege válik egészségtelen kapcsolatok rabjaivá.

#vizipipa
2010.01.03.

Vízipipa: Dohánnyal vagy nélküle?

„Szoktam vízipipázni néha napján, de nem vagyok egy mindennap a pipa mellett ülős gyerek. Nemrég a haverjaim elkezdtek érdeklődni a dohánnyal működő vízipipák iránt, de fenntartásaik vannak az egészségügyi hatásaival kapcsolatban. A dohány nélküli vízipipák csak természetes anyagokat, gyógynövényeket tartalmaznak, így nyilvánvalóan egészségesebb, mint a dohányos vízipipa. Nehéz, bár el tudom fogadni, hogy semmilyen dohánytermék nincs mellékhatás nélkül, de ez még mindig egészségesebb, mint a hagyományos dohánytermékek nem de?”

#recept
2010.01.02.

Húsos rakott tészta vashiányosoknak

Senki nem szereti a hétvégét házimunkával tölteni, ezért esett választásunk erre a gyorsan elkészíthető, biztos sikert ígérő receptre. Próbáld ki Te is, és meglátod, milyen könnyű elbűvölni a családot! Kínáld vashiányos vagy hízni vágyó barátaidat is!

#fogyókúra
2010.01.02.

12 fogyókúra hiba és azok elkerülése

A fogyókúra hibák befolyásolhatják a súlyodat. Szimpla fogyókúra hibák is könnyen kisiklathatják az erőfeszítéseidet azért, hogy felvedd a kedvenc farmered. Hogyha a mérleg beragadt, vagy a súlyod leugrik és egyből vissza, akkor lehet, hogy te is elköveted valamelyiket ezek közül a hibák közül.