Hírek

#édességfogyasztás
2009.11.05.

Agresszióra hajlamos csokizabálók

A szülők többsége – ki elveihez, ki pénztárcájához mérten – különböző gyakorisággal ad gyermekeinek csokoládét, amely nem csak az apróságok kedélyállapotára (rövid távon), testsúlyának alakulására és fogsorának állapotára (utóbbi kettő hosszabb távon) hathat ki, hanem arra is, hogy felnőttkorában mennyire lesz hajlamos az agresszióra.

#húsevő baktérium
2009.11.05.

A húsevő baktériumról

Már a neve is félelmet keltő annak a baktériumfajtának, mely változatlanul - bár szerencsére igen ritkán - végzetes fertőzések okozója. Pusztításának eredménye olykor látható a televízió képernyőjén, bulvárlapok hasábjain közzétett fotókon.

#H1N1 vírus
2009.11.04.

H1N1: Mit ne tegyél?

A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.

#szagtalanító
2009.11.03.

Mérgező illatok

Az utóbbi időben új termékek jelentek meg a boltokban: szagtalanítók, illatgyertyák, illatosítók, füstölők, amelyek a lakásunk frissességét és a kellemes illatkörnyezetért felelősek rendeltetésük szerint, valójában ezek csak „elfedik” a kellemetlen szagokat.

#urulógus
2009.11.03.

Urológusok rendelnek a neten!

Most indulnál szexuális felfedezésre, vagy már megtetted? Kérdéseid vannak, de nem mered senkinek sem feltenni? Most megteheted: a neten keresztül! (x)

#szex
2009.11.02.

Fogamzásgátlás testsúlynövekedés nélkül

Nem a zsírszövetek mennyiségének növekedéséről beszélhetünk, hanem csupán a vízvisszatartás fokozódásáról. A fogamzásgátlókkal kapcsolatban elterjedt nézettel kapcsolatban, mely szerint hízást okoznak az előbbi állítás az igaz, szerencsére még ez sem minden fogamzásgátlóra mondható!

#mell
2009.11.02.

Segítség! Különbözőek a melleim!

Odaállsz a tükör elé nézegeted magad, majd rájössz, hogy a melleid nem ugyanakkorák. Hirtelen nem tudod mit tegyél. Szüleidnek nem akarod mondani, mert szégyenlős vagy, barátaidat nem akarod ilyenekkel zaklatni. De akkor honnan tudjam, hogy mi a normális és mi nem? A kamaszpanasz most megadja a választ!

#randi
2009.11.02.

Randi kalauz

Ha elkerülnek ezek az első randizós hibák, akkor megpróbálhatod a kettes számú randit. A partnerednek azt kell mutatnod, hogy magabiztos vagy, és arrogancia nélkül kell jó benyomást keltened. Az, hogy hogyan öltözöl fel, hogy mozogsz, miről beszélgetsz és az étkezésnél a viselkedésed, mind nagyítócső alá kerülnek majd.

#betegség
2009.11.02.

Hogyan éld túl a kórházat?

Cikkünk első részében bepillantást nyerhettél a kórházba érkezés után várható eseményekről, a Téged körülvevő kórházi alkalmazottakról. Lássuk mi várható ezek után!

#szex
2009.10.30.

„Ne ess pánikba” - Ha nem védekeztél

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság október elejétől országos kampányt indít, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és nincs még itt a gyermekvállalás ideje. Ezt jelképezi maga a jelmondat is. „Ne ess pánikba”.

#smink
2009.10.30.

Szalagavató, tablófotózás: jól jönne egy tartós smink és egy király frizura?

Szalagtűző, tablófotózás…mindkettő örök emlék. Izgalmak, készülődés. A táncot heteken át próbálja az osztály. Manapság már a tánc kiválasztásánál is elrugaszkodhat az osztály fantáziája. A klasszikus bécsi keringőt sutba vágták, helyette jöhet a hip-hop és minden, ami hátonpörgős, mixes, bulizós.

#tanulás
2009.10.30.

Tanulással a feledékenység ellen

A hosszú éveken át tartó tanulás csökkentheti a demencia (elbutulás) kialakulásának valószínűségét az idősebbeknél – derült ki a Cambridge-i Egyetem egyik tanulmányából.

#energiaital
2009.10.30.

A pörgésnek ára van! Az energiaitalokról

Manapság az energiaitalok egyre nagyobb teret hódítanak a piacon, és már minden egyes boltban beszerezhetünk egy dobozzal. De mi is valójában ez az energia ital? Mi az oka annak, hogy ennyire népszerű? Mik a hatásai a szervezetre?