2009.11.09.
0 perces olvasási idő
Az alábbi húsmentes, könnyen elkészíthető, ízletes egytálétellel a vegetáriánus konya rajongóinak próbálunk kedveskedni.
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 2 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl energiaszegény tejföl
- csipet só, apróra vágott zellerzöld
- 1 ek. olaj
Elkészítése:
- A gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom.
- A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm.
- Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst.
- A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom.
- Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom.
- Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.
Jó étvágyat kívánunk!