Hamisítatlan, eredeti, és mindamellett nagyon finom. Lisztérzékenyeknek is ajánljuk!
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 1/4 pohár cukor
- 1 és 1/4 pohár tej
- 2 tojássárgája
- 3 pohár gluténmentes liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- csipet só
Elkészítés:
Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat, majd benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Ha nincs kenyérsütőnk, kézzel is összeállíthatjuk a tésztát. A lényeg, hogy szép sima és egynemű tésztát kell kapnunk.
Amikor készen vagyunk a dagasztással, illetve lejár a gép, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinforma méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Beletesszük a muffinformába, majd langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, ezután 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat, és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!