recept
#Receptek

Hókifli lisztérzékenyeknek

2010.12.25.
1 perces olvasási idő

Ahelyett, hogy ajándékok után rohangálsz, lepd meg szeretteidet valami igazán szívhez szóló, személyes ajándékkal - mondjuk sütivel! A hókifli nem csak azért kiváló erre a célra, mert sokáig eláll, hanem mert sokféle töltelékkel elkészíthető és nagyon finom!

Hozzávalók:hókifli

  • 25 dkg liszt/ kenyérpor
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás / annak megfelelő tojáshelyettesítő por felverve
  • 2.5 g szalalkáli
  • 15 dkg lekvár
  • csipet só
  • 10 ml tej

Elkészítése:

  • A lisztet/ Fe-mini kenyérport a szalalkálival, a margarinnal és a tojással / a felvert tojáshelyettesítő porral összedolgozzuk. Szükség esetén a tejet is hozzákeverjük, majd a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  • Nagyobb átmérőjű pohárral kör alakú lapocskákat szaggatunk ki, melyeket keményebb lekvárral megtöltünk.
  • A kifliket 180-200°C-on 20-25 percig sütjük.
  • A kisült kis kifliket még melegen megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.

Sokáig eláll. A kis kifliket lekvár helyett mákkal, dióval, gesztenyével is tölthetjük.

Jó étvágyat!