
Hókifli lisztérzékenyeknek
2010.12.25.
1 perces olvasási idő
Ahelyett, hogy ajándékok után rohangálsz, lepd meg szeretteidet valami igazán szívhez szóló, személyes ajándékkal - mondjuk sütivel! A hókifli nem csak azért kiváló erre a célra, mert sokáig eláll, hanem mert sokféle töltelékkel elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók:.jpg)
- 25 dkg liszt/ kenyérpor
- 20 dkg margarin
- 1 db tojás / annak megfelelő tojáshelyettesítő por felverve
- 2.5 g szalalkáli
- 15 dkg lekvár
- csipet só
- 10 ml tej
Elkészítése:
- A lisztet/ Fe-mini kenyérport a szalalkálival, a margarinnal és a tojással / a felvert tojáshelyettesítő porral összedolgozzuk. Szükség esetén a tejet is hozzákeverjük, majd a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
- Nagyobb átmérőjű pohárral kör alakú lapocskákat szaggatunk ki, melyeket keményebb lekvárral megtöltünk.
- A kifliket 180-200°C-on 20-25 percig sütjük.
- A kisült kis kifliket még melegen megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.
Sokáig eláll. A kis kifliket lekvár helyett mákkal, dióval, gesztenyével is tölthetjük.
Jó étvágyat!