A kuglóf egy könnyű, remek sütemény, ami vacsorának vagy reggelinek is kiváló lehet. A gluténmentes hozzávalókkal akár lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Nehézség: közepes |
Hozzávalók:
- 16 dkg rizs
- 7 dl tej
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 csomag gluténmentes vaníliáscukor
- 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 2 fürt szőlő
- só
A csokoládémártáshoz:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 5 dkg gluténmentes kakaópor
- 5 dkg gluténmentes csokoládé
- 1 kupica rum
- 1 dkg gluténmentes liszt
Hogyan készítük el?
A megmosott rizst vaníliás tejben, pici sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük tojássárgájával, cukorral és vaníliáscukorral, hozzátesszük a főtt rizst és a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd lazán összekeverjük. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaóport keverünk. A kuglóf formát kivajazzuk, először a kakaós-rizses felverttel töltjük félig, majd a sárga színű rizsmasszával te
letöltjük a formát. Közepesen forró sütőben megsütjük. A kuglófot a formából tálra borítjuk, felszeleteljük, a közepét szőlővel díszítjük, és a csokoládémártást melléöntjük.
A csokoládémártás:
A cukrot a tojássárgájával, kakaóporralés a liszttel habverővel elkeverjük. Majd felöntjük a csokoládéval felforralt tejjel és felfőzzük, amíg krémsűrűségű lesz. Majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot.
Jó étvágyat kívánunk!