2018.11.16.
1 perces olvasási idő
Egyetlen buliból sem hiányozhat ez a tipikusan magyar desszert. Íme, a könnyen elkészíthető, kicsit formabontó pogi receptje, amivel nyugodtan megkínálhatod lisztérzékeny barátaidat és a csontritkulásos, gyomorfekélyes vagy epebeteg szomszéd nénit is.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
-
1 kg héjában főtt, áttört burgonya
- 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
- reszelt sajt a szóráshoz (fele Trappista, fele füstölt Karaván)
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 30 g élesztő
- 2 db tojás
- 50 ml tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk.
Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal, és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá.
Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk!