Vastag, édes, finom - és nincs, aki ne szeretné. Mindez elmondható a klasszikus amerikai palacsinta receptről. Most mi tettünk rá egy lapáttal és a kis módosításunkkal lisztérzékenyek is elkészíthetik, kipróbálhatják!
Hozzávalók:
- 1 bögre (gluténmentes) liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- só
Hogyan készítsük el?
Ezeket a hozzávalókat ebben a sorrendben lazán összekeverjük. A tésztába bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni, így izgalmasabbá tehető a végeredmény.
Egy nagyobb palacsintasütőt beolajozunk, és kb. 1 merítőkanálnyi masszát a meleg sütőbe öntünk. Vastag lesz, és egy kicsit buborékos. Amikor az alja aranybarnára sült, akkor sütőlapáttal ügyesen átfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A sütőt minden adag előtt gyengéden olajozzuk ki. Amikor tányérra tesszük a palacsintákat, megöntözzük juharsziruppal vagy más öntettel.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!
(KamaszPanasz)