Lélek, barátság

#Lélek #barátság

206 db cikk a témában

#önkéntesség
2012.04.19.

Önkéntes munka: miért jó?

Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Ha felkavarnak a hírek, amely épp egy környezeti katasztrófáról, vagy egyéb szörnyűségről szólnak, akkor az önkéntesség neked való!

#társ
2012.03.16.

A társak erejéről: hogyan hatnak rád?

„Most” - suttogta Réka. „Gyorsan, amíg az őr nem figyel ide!” Ezután Vera dobogó szívvel finoman nekidőlt az őrizetlenül hagyott sminkes polcnak és becsúsztatott két rúzst a táskájába. Vera szomorúnak és kitaszítottnak érezte magát, miután követte társai utasításait. Végül mindketten kijutottak a boltból, de Vera mégis pánikba esett.

#rossz bánásmód
2012.03.14.

Rosszul bánnak veled?

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

#sztori
2012.02.25.

Oszd meg velünk a te történeted!

Van egy sztorid, amelyet megosztanál a többiekkel? Szeretnéd, ha mások is láthatnák gondolataidat? Annyira bántja valami a lelkedet, hogy nem tudsz tőle szabadulni? Írd meg nekünk a te történetedet! Ha megosztod a történetet, könnyen lehet, hogy másoknak is segítesz.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

#gyász
2011.11.01.

Gyász: miután elvesztünk valakit…

Egy szeretett ember eltávozása még a legtöbb felnőtt számára is sokkoló és fájdalmas lehet, de ha ezt az igen nehéz időszakot tiniként kell megélned, könnyen előfordulhat, hogy az eddig felépített kis világod pillanatok alatt széthullik.

#Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat
2011.10.03.

Van, aki meghallgat

Vannak napok, amikor magányosnak érzed magad, amikor nem figyelnek Rád? Ha nincs senki, akivel beszélgethetnél a gondjaidról, vagy nem szeretnéd elmondani a közvetlen környezetednek a problémáidat, egy telefonos lelkisegély szolgálatnál rád figyel egy hang, és segít, hogy megtaláld a megoldást.

#szabadidő
2011.09.30.

Kreatív péntek esték

Egyre inkább azt veszem észre magadon, hogy kezdesz beleunni a szokásos péntek esti programokba? Értem ez alatt a csocsót, a biliárdot, mozit, közös pizzázást. Szeretnél valami egészen újat csinálni, ami picit más, mint az eddig leírtak? Jó lenne új embereket megismerni, akik izgalmas, kreatív dolgokat csinálnak? Íme a tippjeink.

#rasszizmus
2011.09.01.

Kultúrák közötti különbségek

Megismerkedsz valakivel, akinek más a bőrszíne, kultúrája, szokása, vallása. A XXI. században ez nem kéne, hogy problémát jelentsen, de mégis, vannak olyan szülök, akik nem nézik jó szemmel az ilyen kapcsolatot.

#első év
2011.08.11.

Barátkozni elsőévesen

Kedves szakértő! Mostanság igen kemény időket élek meg, mint elsőéves hallgató. A tanulás nem túl nehéz, nincsen honvágyam, sőt a szüleim se hiányoznak annyira, hogy ne bírjam ki. A probléma sokkal inkább az, hogy magányos vagyok.

#fesztivál
2011.07.14.

Hogyan éljük túl életünk első fesztiválját?

Egy végigdolgozott év után, amikor minden nap korán kellett kelned a suli miatt, itt az ideje, hogy kicsit magadra is gondolj, és bulizz végre. Az alábbi cikk egy nélkülözhetetlen útmutató ahhoz, hogy túléld életed első fesztiválját. (Tapasztaltabbaknak is érdekes lehet...)

#befolyásolás
2011.04.04.

Befolyásolják egymást a tinik?

Amikor tizenéves az ember, előfordul, hogy a társai nyomást gyakorolnak rá és így veszik rá, hogy például megtegyen valamit. Ezen szinte mindenki átesik. De jobban megéri másokra hallgatni, mint saját magadra?