Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#drog
2015.01.27.

Egyre veszélyesebb drogozási szokások

A kamaszok egyre inkább olyan anyagok felé fordulnak, melyek könnyen beszerezhetőek, legálisak és legtöbbjük akár nagyobb mennyiségben is megtalálható egy tipikus háztartásban, vagy beszerezhető a boltokban, drogériákban.

#fej
2015.01.26.

Fejfájás tiniknél

Ha tinédzser gyermeke gyakran panaszkodik fejfájásra, ne higgye rögtön azt, hogy ez csak egy kibúvó az iskola vagy a napi feladatok alól! A tiniknél a fejfájás igen gyakori, és számos esetben nem megfelelően kezelt - derül ki egy felmérés eredményeiből.

#erőszak
2015.01.24.

Hogyan ismerheti fel, ha gyermekét zaklatják?

A rohamos fejlődés következtében a szülők egy része nem tudja tartani a lépést a változásokkal, így fogalmuk sincs, hogy milyen hatások érhetik a tiniket manapság. De a technika segíthet nekik, hogy jobban megismerjék kamasz gyereküket és az őket érő hatásokat.

#halál
2015.01.20.

Hogyan beszélgessen a kiskamasszal a halálról?

A halál és az azzal való megbirkózás még a felnőttek számára is nehéz. Ám ha tabunak tartja a halál kérdését, kiskamasz gyermeke jóval nehezebben tud megbirkózni a halállal és a gyásszal, amikor először találkozik vele.

#szülő
2015.01.19.

Hogyan legyünk jó nevelőszülők?

Szülőnek lenni időnként nagyon nehéz, pláne akkor, ha nem a saját gyermekünket neveljük. Ám gyakran a gyerekeknek sem a legegyszerűbb az együttélés.

#kommunikáció
2015.01.16.

Hogyan ösztönözze gyermekét beszélgetésre?

Hogyan veheti rá gyermekét arra, hogy megnyíljon, és beszélgessen Önnel? A legtöbb gyereknek óvodás korában be nem áll a szája, míg az általános iskolában kevesebbet beszélgetnek, kamaszkorukban pedig a legtöbben alig hajlandóak szóba állni a szüleikkel. De van néhány stratégia, amivel beszélgetésre ösztönözheti gyermekét. Minél jobban hozzászoknak a gyerekek a beszélgetéshez, annál természetesebbé válik nekik is.

#energia
2015.01.08.

Az energiaital nem gyerekeknek való

Az energiaital és a sportital fogyasztása károsan hat a fejlődő gyerekekre, befolyásolja szervezetük fejlődését és viselkedésüket is. Az egészségügyi szervezetek szerint a serdülőknek nem ajánlott az energiaital fogyasztása, és a sportitalokat is csak mértékkel ajánlott fogyasztani.

#szülő
2015.01.06.

Hogyan segítsen gyermekének túlélni a középiskolát?

Középiskola – egy szó, ami a gyerekekben és a szülőkben egyaránt félelmet ébreszt. A középiskola nemcsak a gyerekek képzésében jelent nagy előrelépést, de a fizikai, lelki és szociális fejlődésében is kiemelt szerepet játszik. Tanácsaink segítenek, hogy a középiskola ne jelentsen szenvedést sem a szülőnek, sem a kamaszoknak.

#szülő
2015.01.04.

Mi okozza gyermekénél a rossz magatartást?

James Lehman gyermekviselkedés-kutató úgy vélte, a gyermekek még nem tudják, hogyan oldhatják meg hatékonyan problémáikat, ezért sok, számukra problémás helyzetet rossz viselkedéssel próbálnak kezelni.

#dohány
2015.01.02.

Kamasz gyermeke dohányzik? Hogyan segíthet leszokni?

Előfordulhat, hogy azon kapja tinédzser gyermekét, hogy dohányzik. Ilyen helyzetben nem szabad elfelejteni: kamaszkorban még nem késő letenni a cigarettát – legyen szó akár csak a kipróbálásáról, akár már függőségről. A dohányzásról való leszokáshoz a fiataloknak gyakran van szükségük segítségre – a szülő támogatása határozottan sokat jelenthet.

#szülő
2014.12.17.

Hogyan segítheti gyermekét felkészülni a vizsgáira?

Az egyetem vagy főiskola első vizsgaidőszaka sorsfordító lehet a kamaszok számára. A középiskola után egy egészen új közegben kell bizonyítaniuk a tehetségüket, a kitartásukat és a tudásukat. Hogyan segíthet kamasz gyermekének átvészelni az első vizsgaidőszakot?