Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

10 rejtélyes emberi tulajdonság, melyet a tudomány képtelen megmagyarázni
#elpirulás
2022.12.15.

10 rejtélyes emberi tulajdonság, melyet a tudomány képtelen megmagyarázni

A tudósok szétbontották az atomokat, embert juttattak a Holdra, felfedezték a DNS titkait, de vannak olyan emberi szokások, melyekre még mindig képtelenek teljes körű magyarázatot adni. Hétköznapi tulajdonságok, amelyek egy része biztosan téged is érint. Vajon mi áll a hátterükben?

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?
#borotválkozás
2022.11.19.

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?

Álmosan állsz a tükör előtt, miközben mosod a fogad és meglátod az apró szőrszálakat az arcodon. Ez menő dolog, de ugyan ki akarna még ennyi idősen nagy bokros szakállat vagy bajszot növeszteni? Hát igen, itt az idő, hogy elkezdj borotválkozni!

Mitől korpásodik a fejbőrünk?
#fejbőr
2022.10.04.

Mitől korpásodik a fejbőrünk?

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek. Sajnos ritkán súlyos, nehezen kezelhető formát is ölthet, emellett a betegek életminőségét is jelentős mértékben ronthatja.

Barnító krém, kontra szolárium
#arc
2022.09.18.

Barnító krém, kontra szolárium

A barna bőr örök divat. Hiába falfehérek a modellek, azért mégis, a barnaságban van valami szexi. Tavasszal előkerülnek a lengébb ruhadarabok is, amikor szeretnénk, ha a téli fakóság helyett az egészséges tónusú bőrünket villanthatnánk ki.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem
#hólyag
2022.09.14.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem

Előfordult már, hogy a vadonatúj cipőd kikezdte a lábad? Vagy gitározás közben bőrkeményedésessé vált a kezed? Esetleg táncolás közben tyúkszem keletkezett a lábadon?

Nyaralás utáni feltöltődés
#nyaralás
2022.08.20.

Nyaralás utáni feltöltődés

A nyaralási szezon után azt gondoljuk, hogy nincs más teendőnk, minthogy elmeséljük barátainknak, ismerőseinknek, milyen jó is volt a nyári vakációnk. De sajnos ez nem így van. Bármennyire is úgy érezzük, hogy feltöltődtünk energiával, azért lássuk be, az éjszakai bulik, a végeláthatatlan napozás és a természet erői megviselik testünket.

Napégés és az uszodai klór
#napégés
2022.08.13.

Napégés és az uszodai klór

Nyáron bőrünk sokat találkozik napfénnyel, azonban a napbarnított bőr könnyen kivörösödhet, ha klóros vízzel találkozik. Az olyan medencék vize, amelyet klórral kezelnek, irritálhatják a bennük úszók érzékeny bőrét.

Lézeres szőrtelenítés: férfiaknak és nőknek egyaránt
#szőrtelenítés
2022.08.09.

Lézeres szőrtelenítés: férfiaknak és nőknek egyaránt

A lézeres szőrtelenítést a nők arra használják, hogy megszabaduljanak a kellemetlen szőrszálaktól a lábukon vagy a hónaljukon. A borotválkozás nagyon unalmas, időigényes és gyakran kényelmetlen is. Ezért dönt sok nő a lézeres szőrtelenítés mellett, hogy elkerüljék a sokszor napi rendszerességű borotválkozást.

A szépséghez vezető út tisztasággal van kikövezve
#tisztaság
2022.07.26.

A szépséghez vezető út tisztasággal van kikövezve

Számtalan tisztítószert alkalmazunk a lakás különféle helyiségeiben, hogy távol tartsuk a baktériumokat, hogy a fertőzések se terjedjenek, és hogy szép tisztaság legyen körülöttünk. Ugyanilyen gondossággal járunk el a hajkefe, törölköző és a piperecikkek környékén is?

Kezedben az egészséged
#kéz
2022.07.23.

Kezedben az egészséged

Kezeink nap, mint nap óriási igénybevételnek vannak kitéve. A reggeli ágyazástól kezdve a zuhanyzáson át az evésig, utazás közben, a napi gépelésben, egyszóval mindenben kulcsszerepük van. Gondoltad volna, hogy még az egészséged megőrzésében is segíthetnek?

Meghalnál egy kis napfényért?
#napfény
2022.06.30.

Meghalnál egy kis napfényért?

A szoláriumban alig várod, hogy csőcsere legyen, és szépen lebarnulhass? Amint kisüt az első meleg napsugár, te már kinn fekszel a bikinidben, hogy csokibarna lehess? De belegondoltál, hogy ez milyen következményekkel járhat?

A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás
#bőr
2022.05.30.

A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás

A kor előrehaladtával életmódunk egyre inkább nyomot hagy külsőnkön is. Az apróbb ráncok, a szárazabb bőr mind az idő múlásának figyelmeztető jelei. A különböző fiatalító kozmetikai beavatkozások és arcápolók mellett azonban gyakran elfelejtkezünk arról, hogy már egy kis odafigyeléssel is sokat tehetnénk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük. Ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztás.

Természetes hajnövesztő módszerek
#haj
2022.04.19.

Természetes hajnövesztő módszerek

Rengeteg természetes hajápolási szer létezik, amiket akár te magad is elkészíthetsz a saját konyhádban is megtalálható olajokból, fűszerekből és akár gyümölcsökből is!

Házi arcápolók
#arcápoló
2022.04.17.

Házi arcápolók

A környezet káros hatással van a bőrünkre, rengeteg szennyeződés éri az arcbőrünket nap, mint nap. Emellett még mi is tovább szennyezzük a rendszeres alapozó használattal és a gondatlan és rendszertelen arcápolási szokásainkkal. Ha pedig ezekre nem figyelünk, kozmetikushoz hiába megyünk, nem tud percek alatt tökéletesen sima arcbőrt varázsolni.

#szúnyog
2021.08.15.

Vérszívók vonzásában: szabadulj meg a szúnyogoktól

Ismerős a helyzet? Éppen egy újabb adag husit raksz a grillrácsra, mikor észreveszed, hogy a szúnyogok már meg is kezdték a lakomájukat - rajtad. Miután őrült csapkodásba kezdesz, hogy megszabadulj tőlük, észreveszed, hogy a többiek higgadtan szemlélik mit csinálsz. Őket bezzeg kerülik a vérszívók! Mi lehet ennek az oka?