Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

#injekció
2013.12.02.

5 tipp, hogy túléld a szurikat

Félsz az injekcióktól? Nem vagy egyedül! Sok ember retteg tőlük. Ha legközelebb, ha a dokid megkér, hogy húzd fel az inged ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.

#fájdalom
2013.11.26.

A rejtélyes fájdalom

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetéről dr. Nagy Ildikó, neurológus beszélt.

#agy
2013.11.19.

Amit a tini agyról tudni érdemes

A tudomány csak az elmúlt évtizedekben biztosít betekintést az agy működésébe, fejlődésébe. Cikkünkből érdekes dolgokat tudhatsz meg a tini agy szerkezetéről és működéséről.

#fül
2013.11.05.

Fülhallgató: tényleg megsüketülhetsz tőle?

A fülhallgató gyakran nagyon hasznos eszköznek bizonyul, hiszen könnyű tárolni, bárhová magunkkal vihetjük, és gyakorlatilag bárhol hallgathatjuk vele a kedvenc zenénket. Tudni kell azonban, hogy hogy kell helyesen használni. Ha ugyanis nem így teszünk, könnyen károsíthatjuk vele a hallásunkat.

#gerinc
2013.11.03.

Kamaszkori gerincproblémák

A gerincoszlop élettani görbületei fontosak, így a gerinc rugalmasabb és egyenletesen viseli a test terheit. A megfelelő erősségű törzsizomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy a testtartás jó legyen.

#képernyő
2013.10.29.

Kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteni

A fiataloknak naponta kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteniük szórakozás céljából, és a televíziót, illetve az internet-hozzáférést is száműzni kellene a szobájukból - ismertette új irányelveit az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének (AAP) Kommunikációs- és Médiatanácsa.

#tesztoszteron
2013.10.02.

Az alacsony tesztoszteronszint kezelése

Az alacsony tesztoszteronszint kezeléséhez az első lépés, hogy megtaláljuk a betegséget kiváltó okot. Mivel a tesztoszteronszint a kor előrehaladtával normál esetben csökken, ez önmagában még nem ad okot a kezelésre.

#mobil
2013.09.15.

A mobil kockáztatja a férfi egészséget

Egy nemrégiben közzétett kutatási eredmény szerint, azok a férfiak, akik a mobiltelefonjukat a zsebükben, vagy az övükre csatolva hordják mialatt mikrofon fülhallgatót használnak, a spermiumaikat teszik kockára.

#pattanás
2013.08.23.

Pattanás kisokos

Okozhatnak-e a gyorsételek pattanást? A zsíros haj napi mosásával megelőzheted a pattanásokat? A fiúknál vagy a lányoknál súlyosabbak a pattanások?

#növési fájdalom
2013.08.18.

Mi az a növési fájdalom?

A növési fájdalom rossz érzés. Roppant kellemetlen, de általában nem szükséges vele orvoshoz menni. Általában 3-5 éves vagy 8-12 éves korban jelentkezik. Sokan el sem hiszik, hogy a növekedés fájdalmakkal jár.

#izom
2013.07.11.

Kiderítették az izomerő valódi eredetét

Kiderítették a hatalmas izmok mögött rejlő erő valódi eredetét és működését amerikai tudósok. A felfedezés nemcsak a testépítőknek, hanem a kardiológusoknak is hasznára lehet.

#mérgezés
2013.06.27.

Melyek a leggyakoribb mérgezések?

A statisztikai adatok alapján a leggyakrabban gyógyszerek okoznak mérgezést, az utóbbi években az összes mérgezéses eset közel kétharmada ilyen volt. A második helyen az alkohol áll, ezt követik sorrendben az ipari és háztartási szerek, a kábítószerek, valamint a növényvédő szerek.

#alvás
2013.05.02.

Alvási tippek az energiával teli reggelekért

Energiánk megőrzésének egyik fő kulcsa a jó alvás. Most eláruljuk, hogyan kerülhetsz a legjobb formába! Tudtad, hogy még a nyolc órányi pihenés esetén sem biztos, hogy a szervezeted kipiheni magát?

#vegyszer
2013.04.02.

Pattanásos bőr: a leggyakoribb kérdések

A pattanások a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartoznak, amelyekről egy generációval ezelőtt úgy gondolták, a zsíros ételek és az édességek fogyasztása miatt keletkeznek, de ma már a szakértők tudása nagyobb a pattanások forrása és kezelése tekintetében.