Testi problémák, fog

#Testi problémák #fog

54 db cikk a témában

#fog
2015.08.04.

Még fogat mosni sem tudunk?

Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit ne lenne könnyebb megelőzni, mint kezelni. Ugyanakkor dr. Záborszky András, fogszakorvos szerint a fogápolás hatékony lépéseit és a fogvédelem lehetőségeit nem mindenki ismeri.

#fog
2015.04.04.

A fogköztisztítás fontossága

Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolat tiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.

#fog
2014.12.20.

Fogápolási tévhitek

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják, joggal, ők ugyanis tudják milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

#fogápolás
2014.12.07.

A fogselyem helyes használata

Tudjuk hogy utálod, de a fogselyem használatával tényleg megőrizheted egészséges és esztétikus mosolyodat. Íme, hogy csináld helyesen.

#fogszabályozó
2014.11.28.

A fogszabályzók fajtái, alkalmazása

A fogorvosok sokféle fogszabályzót ismernek és alkalmaznak. Létezik olyan, ami minden fogat külön körülvesz, de van olyan is, amely a fog külső felszínére van ragasztva.

#fogsor
2014.10.29.

Mi jelenthet veszélyt a fogainkra?

Fogainknak fontos szerepük van a rágásban, a mosolygásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent a fogsorodról?

#szájápolás
2014.09.15.

A fogmosás nem mindig elég

A magyarok nem tartoznak a legtudatosabb szájápolók közé, holott fogaink állapota nem csak esztétikai, de jelentősen egészségügyi kérdés is. 2005-ben egy magyar fogyasztó átlagosan 3,3 tubus fogkrémet használt, ami a fogorvosok által javasolt minimum alatt marad, és a fogkeféből is csak évi 1,1 fogy nálunk. Fogorvoshoz pedig leginkább csak probléma esetén megyünk. Holott a tudatos szájápolás ma már nem merülhet ki a napi kétszeri fogmosásban.

#fog
2014.08.25.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

#fog
2014.05.19.

A narancslé károsabb a fogakra, mint a fehérítés

Nincs miért tartani a professzionális fogfehérítéstől, hiszen a legújabb kutatásokból kiderül, hogy a savas italok jobban károsítják a fogat, mint a szépítő eljárás. A fogfehérítésről dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista beszélt.

#fog
2014.05.17.

Hogyan ápold a fogaidat, ha fogszabályzód van?

Ha fogszabályzót viselsz, a fogaid ápolására különösen nagy figyelmet kell fordítanod. A fogszabályozó, a drótok, az erősítő szálak, a gumigyűrűk megnehezítik az alapos fogmosást, így az ételmaradék és a fogkő nyomot hagyhat a fogakon, ha nem megfelelően tisztítják azokat.

#fog
2014.05.12.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

#fogselyem
2014.04.29.

Idő- vagy egészségkímélés?

Mindannyiunknak vannak olyan időspóroló szokásai, melyeknek valójában az egészségünk látja kárát, ezért bemutatunk néhány egyszerű fogást, melyekkel a legzsúfoltabb időbeosztás mellett is megőrizheted a jó közérzetedet.

#fog
2014.03.03.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

#fogcsikorgatás
2014.02.25.

A fogcsikorgatás migrénhez vezethet

A fogszorítás és csikorgatás hátterében az állhat, hogy az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése miatt az állkapocs ízület nem tudja elérni a nyugalmi záródási pontját. Akár egy nagyobb korona, egy magasabb tömés is okozhatja az ízület erőlködését. – mondja dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa.

#allergia
2014.02.14.

Fogkrém és fogtömés is okozhat szájüregi allergiát

A szájüregben, vagy az ajkak környékén jelentkező allergiás tünetek kevésbé ismert kiváltó okait vesszük sorra dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével.