Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#korpa
2021.04.30.

Eláruljuk, mitől korpásodik a hajad

Korpásodás esetén a hajas fejbőrön gyulladás alakul ki, amely meggyorsítja a fejbőr felső hámrétegének leválását, így szemmel láthatóvá válik a fejbőrön, illetve a hajszálak tövén a korpának nevezett levált szaruréteg.

#seb
2021.04.30.

A sebgyógyulás folyamata

Elég egy éles kés, egy ügyetlen mozdulat vagy egy elesés - és már meg is van a baj: a bőröd folytonossága megszakad, seb keletkezik. Az apróbb horzsolásoknak, sebeknek sokszor nem is tulajdonítasz különösebb jelentőséget, pedig ezek is okozhatnak a kellemetlenségen kívül nagyobb problémát is, ha elfertőződnek.

#jód
2021.04.29.

Mire jó a jód?

Biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és karbantartja a pajzsmirigy működését. Mégis keveset tudunk róla és keveset is fogyasztunk belőle.

#folyás
2021.04.09.

Mindent a hüvelyi folyásról

A nők egyik leggyakoribb nemi szervekkel kapcsolatos panasza, amely sajnos már gyermekkortól kezdve előfordulhat. Ismerd meg jobban a hátterét, és azt is, hogyan védheted ki!

#testsúlytrendek
2021.04.05.

Csak a trendi alak lehet vonzó?

A zsírpárnák évezredeken át a gazdagságot, egészséget jelképezték, hiszen vész-éléskamrát biztosítottak éhínség esetére. Az utóbbi bő 100 évben azonban a divat globalizációja gyorsan változó alak-divat trendeket teremtett, melyek nagyjából 10 évenként változnak. Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász elárulja mennyire függünk az aktuális testsúlytrendektől!

#szőrtüszőgyuladás
2021.04.03.

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium. A klinikai megjelenési formája 1-3 mm átmérőjű sárga gennyhólyag, melynek közepén a szőrszál található. A leggyakrabban a lábszárak, a combok, a kar, a hajas fejbőr, az áll területén és a bajusztájékon jelenik meg.

#bőr
2021.02.15.

Mit tegyél a száraz bőr ellen?

Télen a vírusok és baktériumok terjedésének megelőzése érdekében többet mosunk kezet, ami azonban rendkívüli módon száríthatja a bőrt. Szakértők szerint a kávé- és alkoholfogyasztás szintén dehidratációhoz és száraz bőrhöz vezethet. Megfelelő ápolással és hidratálással azonban elkerülhető a bőr kirepedezése.

#izom
2021.02.13.

Tudtad, hogy miért fáj annyira a kamaszok izomzata?

Ha rátaláltál erre az írásra az interneten, akkor bizonyára aggasztanak a testedben lezajló változások. A kamaszkor során mindenkinek hasonlóan zavaró „tünetek” jelentkeznek a bőrén, a testalkatán, a végtagjain. A legtöbb esetben ezek természetes folyamatok, csak ritkán utalnak kóros elváltozásra. Persze attól függetlenül, hogy tudatában vagy, miért történik veled mindez, még érezheted úgy, hogy „ciki”. (x)

#bulimia
2021.02.04.

Hogyan segíts bulimiás barátodon?

Rendszerint a bulimiás betegek normális súlyúak vagy nagyon kicsi felesleggel rendelkeznek, talán fel sem tűnik senkinek, hogy mivel küszködnek. Vannak azonban bizonyos jelek, melyek az étkezési zavarra utalnak, és ha sokat vagytok együtt, jól ismered az illetőt, neked is feltűnhet, hogy segítségre van szüksége!

#hajápolás
2021.01.25.

Hogyan lehet ragyogó hajad télen is?

A szél, a csapadékos, száraz időjárás és a környezeti allergének megnehezítik a téli hajápolást, de szerencsére néhány tipp betartásával megőrizhetjük hajunk tökéletességét a hideg évszakban is.

#szőrtelenítés
2021.01.19.

Egyiptomi szőrtelenítés

A nem kívánt szőr eltávolítása cukros pasztával már 2000 éve létezik. Az ókori Egyiptomban és a Közel-Keleten (Perzsia) azt hitték, hogy a szőrtelen test a fiatalságot, a szépséget és a tisztaságot tükrözi.

#miktoriom
2021.01.03.

Mi az a mikrobiom?

A mikrobiológia nagyon sokáig csak azokkal a mikroorganizmusokkal foglalkozott, amelyek betegséget okoznak és laboratóriumban tenyészthetők.