Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#hajhullás
2016.08.26.

Betegségek, amik hajhullást okoznak

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Hormonális változások, stressz és bizonyos betegségek hatására is növekedhet az elhullott hajszálak mennyisége. Az okokról és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.

#szájszag
2016.08.23.

Kellemetlen szájszag? Van megoldás!

Sokakat érint és igen kellemetlen probléma a rossz szájszag. A jelenség okai szerteágazóak lehetnek, leggyakrabban szájhigiéniai és fogászati problémák állnak a háttérben. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus azonban olyan emésztőrendszeri betegségekről beszélt, amelyek szintén ilyen tünetet okozhatnak.

#bőr
2016.08.20.

A kén jótékony hatásai bőrproblémák esetén

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

#hallójárat-gyulladás
2016.08.17.

Mit tegyél, ha víz ment a füledbe?

Strandolások alkalmával, de akár egy hajmosás során is megeshet, hogy víz kerül a fülbe. Szerencsés esetben gyorsan távozik is, ám előfordulhat, hogy bent reked a fülben, a hallójáratot feláztatva pedig problémákat okozhat. Nem érdemes sokáig kísérletezni otthoni praktikákkal, fül-orr-gégészeti rendelésen gyorsan kezelhető a helyzet.

#szőrtelenítés
2016.08.11.

Borotválás egyszerűen, 4 lépésben

Tévhit, hogy borotválással a szőrszálak erősebbé válnak! Arról van mindössze szó, hogy borotválásnál vágással eltávolítod a szőrszál elkeskenyedő finom végét, így éppen középtájon metszed ketté őket, ezáltal a tövüknél erősebbnek, vastagabbnak tűnnek.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?
#mellbimbó
2016.07.23.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?

Úgy érzed, hogy nem olyan a melled, mint a legtöbb lányé? Olyan mintha nem is lenne mellbimbód? Akkor lehetséges, hogy Te is a befelé forduló mellbimbók problémájával állsz szemben.

#fülhallgató
2016.07.22.

Fülgyulladást is okozhat a fülhallgató

Fülhallgató, füles - bárhogy is nevezzük őket, életünk részét képzik. Lehetővé teszik, hogy bármikor, bármilyen körülmények között elszigetelhesd magad a külvilágtól és a kedvenc zenédet vagy podcastjaid egyikét hallgasd, miközben elmerülsz a gondolataidban. És ami még fontosabb, ez a kis találmány sokkal elviselhetőbbé teszi a konditermet, illetve a tömegközlekedési eszközökön való utazást.

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#víz
2016.07.18.

A nők érzékenyebbek a vízhiányos állapotra

A napi szinten kellő mennyiségű folyadékfogyasztás nem csak nyáron fontos! Már a kis mennyiségű folyadékhiány is negatívan befolyásolja hangulatunkat és energiaszintünket is.

#kontaktlencse
2016.07.12.

7 dolog amit sose csinálj, ha kontaktlencsét viselsz!

A kontaktlencséknek nagy előnyük, hogy sokkal kényelmesebbek, mint a szemüvegek, főként sportolás, szabadidős tevékenységek közben, amikor nem akadályoznak a mozgásban. Azonban fontos, hogy a megfelelő módon kezeld a lencséidet, ellenkező esetben szembetegségeknek, sérülésnek és fertőzésnek teszed ki magad.

#fogágybetegség
2016.06.29.

Fogaink egészsége nem csak esztétikai kérdés

Valószínűleg sokunk tapasztalta már ijedten, hogy egy-egy fogmosást követően vérzik az ínye. A probléma a fogíny gyulladásából fakad, de ha csak ritkán találkozunk vele, nincs okunk komoly aggodalomra. Sokan szenvednek azonban krónikus fogínygyulladásban, fogágybetegségben, ami hosszú távon akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

#testszag
2016.06.20.

Kínos szagok: mit tehetsz a megelőzés érdekében?

Mindannyian szeretnénk ápoltak és tiszták lenni a mindennapokban, azonban előfordulhat, hogy rajtunk kívülálló okokból rossz benyomást keltünk a testszagunk, szájszagunk, lábszagunk, vagy más kellemetlen, belőlünk áradó szag által. Sok esetben a rendszeres tisztálkodás ellenére is szégyenkeznünk kell. Vajon hogyan kerülhető el egy-egy ilyen kínos helyzet?

#hang
2016.06.18.

Miért megy el a hangunk kiabálás után?

Néha megesik, hogy annyira belemerülök a szurkolásba, hogy az egész meccs alatt kiabálok - főleg, ha élőben részt tudok venni a mérkőzésen. A legutóbb néhány napja történt hasonló, ám másnapra majdnem teljesen elment a hangom. Mi okozza ezt? Hogyan segíthetek magamon?

#edzés
2016.06.13.

Edzés alma alkattal - Szakértő válaszol

Tisztelt Doktornő! 18 éves fiú vagyok, és az a problémám, hogy nem vagyok megelégedve a testalkatommal. Igaz, a két nagypapám és azok felmenői is majdhogynem úgy néztek ki, mint én, szóval, lehet, hogy csak genetika.