Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#hátfájás
2016.04.03.

Hátfájást okozhat a stressz

A stressz számos ok miatt vezethet hátfájdalomhoz. A legújabb kutatások szerint összefüggés áll fenn a nagyagy egy része, a stressz és a tartós fájdalom közt. Dr. Pál Mónika, reumatológus szerint a feszültség miatti kényszertartások is fokozzák a fájdalmat.

#kokain
2016.03.21.

Így változtatja meg a kokain az agy szerkezetét

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a hosszútávú kokainhasználat átalakíthatja az agy döntéshozatalért felelős részét. Az agyban megfigyelt módosulások nemcsak azt mutatják, hogy mi vezet a függőséghez, de arra is fényt derítenek, hogy akik függővé válnak, miért hajlamosabbak rossz döntéseket hozni az életükben.

#fej
2016.03.19.

6 ízületkímélő tipp

Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit mozoghatnak ezzel a problémával. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

#endometriózis
2016.03.13.

Hasi fájdalom? Lehet, hogy endometriózis

Az endometriózis nevű betegségről talán keveset hallottunk eddig, viszont mindenképpen érdemes beszélni erről a viszonylag sok nőt érintő problémáról, hiszen igen komoly gondokat tud okozni a betegségben szenvedőknek.

#vese
2016.03.10.

Egy apró, de fontos szerv: a vese

Azt talán mindannyian tudjuk, hogy a két vesénknek a folyadék kiválasztásában, vagyis a vizelet előállításában van szerepe, ám a babformájú szerveknek nem csak ez a feladatuk. Miért olyan fontos szervünk a vese? Tudj meg többet róla ma, a Vese Világnapján!

#vér
2016.03.08.

Véradás: mi történik a levett vérrel?

A véradás folyamata, melynek során a véradótól eljut a rászoruló beteg a számára szükséges és megfelelő vérkészítmény, egy komplex szigorúan felügyelt és biztonságos folyamat, mely több lépcsőből áll.

#fogkő
2016.03.04.

Fogkő és szájszag

A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.

#medence
2016.03.01.

A medencefájdalom kiváltó okai

A medencefájdalom hátterében különböző okok állhatnak. Sok esetben azonban nincs semmilyen eltérés vagy betegség, ami kiválthatná a tüneteket. Ennek oka, hogy különböző pszichológiai tényezők is hozzájárulhatnak a fájdalomhoz: például az érzelmi kimerültség, vagy épp az ok nélkül jelentkező fájdalommal való küzdelem.

#sztárok sminktitkai
2016.02.28.

Oscar gála: íme, a sztárok sminktitkai

Le akarod nyűgözni a környezeted a megjelenéseddel? Kövesd a legnagyobb sztárok praktikáit, amivel minden tekintetet magukra vonnak a vörös szőnyegen. A siker garantáltan nem marad el!

#alvászavar
2016.02.26.

Alvászavart okoznak a közösségi oldalak?

Az alvászavarok egy egész sor problémát okozhatnak, hiszen a kialvatlanság nem csupán fáradtsághoz és koncentrációs problémákhoz vezet, hanem akár komolyabb következményei is lehetnek. Vajon a közösségi média hogyan hat az alvási szokásainkra?

#törpe
2016.02.26.

Mi az a törpenövés?

Mi okozza a törpenövést? Van-e más egészségügyi hatása az alacsony termetnek? Hogyan illeszkednek be az átlagos testmagasságú emberek világába a törpenövésűek?

#PMS
2016.02.16.

7 tipp, ami segít leküzdeni a PMS miatti kívánósságot

A PMS okozta kívánósság miatt nem tudsz kitartani az egészséges diétád mellett? Menstruáció előtt sokan legszívesebben tonnaszámra falnák a csokit és a chipset. Szerencsére van néhány dolog, ami segíthet, hogy a premenstruációs szindróma miatt kialakult falánkság ne tegye tönkre a diétádat.

#szteroid
2016.02.14.

Legfontosabb tudnivalók a szteroidokról

Dominiknek a baseball az élete. De neki nem elég, hogy jó, a legjobb akar lenni. Az az álma, hogy az első osztályban játsszon valamikor, de fél az első osztályú csapatokban zajló heves versenyektől. A barátnője, Dóri szintén komoly sportoló, a megjelenés és a teljesítmény nagyon fontos szerepet játszanak az életében. Kimagasló eredményeket szeretne elérni, fizikailag és a sportban is.

#cukorbeteg
2016.02.10.

A D-vitamin-hiány okai

Napsütéses időben akár fél óra szabadban eltöltött idő is elég lehet, hogy napi D-vitamin szükségletünket fedezzük. A téli borongós hónapok alatt azonban gyakran alakul ki hiányállapot, melynek tünete például a gyakori légúti fertőzésekben is megmutatkozhat.