Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#vese
2015.08.08.

Érdekes tények az emberi veséről

Az emberi szervezet egyik létfontosságú része a vese, mely páros szerv, és igen fontos funkciókat lát el. A jobb és a bal vese deréktáj fölött, a háthoz közel helyezkedik el. A kiválasztó szervrendszer fő részét képezi, egy igen kifinomult és komplex tisztítórendszert képez. A vért szűri meg, gyakorlatilag „tisztán tartja”, és gondoskodik annak kémiai egyensúlyáról.

#izzadás
2015.08.06.

Izzasztó a helyzet? Ez lehet az oka

Az emberek általában próbálják elrejteni az izzadságot és az ezzel járó kellemetlen szagokat. Az izzadás természetes folyamat, segít testhőmérsékletünk szabályozásában, segítségével elkerülhetjük a túlhevülést.

#köröm
2015.08.06.

Körömrágás: 8 egyszerű lépés, hogy leszokj róla?

A fiatal felnőttek több mint fele rágja a körmét. Ám a körömrágás nem szép szokás, és tönkreteszi a körmeidet. Ráadásul rengeteg fertőzést elkaphatsz általa. Gondolj csak bele, hogy a buszon hányan fogták meg előtted a kapaszkodót, és mi történik, ha az utazás után a szádhoz veszed a körmödet!

#fog
2015.08.04.

Még fogat mosni sem tudunk?

Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit ne lenne könnyebb megelőzni, mint kezelni. Ugyanakkor dr. Záborszky András, fogszakorvos szerint a fogápolás hatékony lépéseit és a fogvédelem lehetőségeit nem mindenki ismeri.

#here
2015.08.02.

Here visszértágulat

A visszér nemcsak a felnőttek problémája lehet, sajnos a fiataloknak is komoly gondot okozhat, csak ők nem trécselnek róla a haverjaikkal. Ennek az fő oka, hogy náluk nem a lábon, hanem egy sokkal kényesebb területen, a heréken jelentkezik.

#haj
2015.07.29.

Mit mesél a hajad az egészségedről? 1. rész

Az ápolatlan, ronda haj rossz egészséget is jelenthet? Tényleg mondani akar a hajunk valamit az egészségünkről? Számos körülmény és gyógyszer hat ugyanúgy a hajadra is, mint az egészségedre. Bár tény, hogy lehet, csak a hajadra kell jobban odafigyelned, belül pedig minden rendben van. Engedd, hogy végigvezessünk e cikken megmutatva, hogy mi az, ami tény és mi az, ami csak mítosz!

#nyár
2015.07.26.

Nyári egészségügyi tények és tévhitek

Néhány gyakran szárnyra kapó mítoszról rántjuk le a leplet. Fontos, hogy nyáron is odafigyelj az egészségedre, de azért fogadd meg szüleid tanácsait is: maradj távol a tábortűztől és ne igyál a kerti slagból!

#mosolytervezés
2015.07.23.

Szebb mosoly minimális beavatkozással?

Lehet egy mosolyt korrigálni költséges és hosszadalmas beavatkozások nélkül, minimális foganyag eltávolítással? Mit jelent az élkorrekció, vagy az ínykontúrozás? Mit csinál egy esztétikai fogorvos? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hatházi Katinka, fogszakorvos, mosolytervező specialista.

#fogfehérítés
2015.07.18.

A ragyogó mosoly titka

Manapság egyre inkább elvárt dolog az, hogy fogaink fehérek legyenek. Természetesen több eljárást is alkalmazhatunk. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

#kontaktlencse
2015.07.17.

Tíz mítosz a kontaktlencséről

A mai napig sok a félreértés, mítosz a kontaktlencsével kapcsolatban, pedig nagyban megkönnyítheti a hétköznapokat.

#szépségápolás
2015.07.14.

Környezetbarát szépségápolás

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

#hajhullás
2015.07.13.

Hajhullás és kopaszodás

Átmeneti hajhullás kialakulhat drasztikus fogyókúra során, magas láz, műtét vagy stressz, helytelen táplálkozás vagy fogamzásgátló tabletta szedése során, és terhesség alatt is.

#alacsonynövés
2015.07.13.

Az alacsonynövés

Alacsony növés esetén érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt keressük fel a szakembert.

#vékony
2015.07.10.

Mit viselj és mit ne, ha vékony vagy?

Sokat lehet olvasni arról, hogyan öltözködj, hogy vékonyabbnak tűnj. De mi van azokkal a nőkkel, akik a sovány kategóriába tartoznak? Íme, néhány ötlet, hogy jól álljon, amit felveszel.