Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#pénisz
2015.03.08.

Mindent a péniszről

A pénisz a férfi nemi szerv, mely a pubertás során éri el végleges méretét. A pénisznek nemcsak a szexuális együttlét során van funkciója, hanem vizeletürítéskor is.

#Jennifer Lawrence
2015.03.07.

Jennifer Lawrence a testképről és a kilókról

Te is úgy gondolod, hogy Jennifer Lawrence irigylésre méltó, hiszen mindene megvan? Szépség, siker, hírnév (akármit is értsünk ez alatt). Mindez azonban nem jelenti azt, hogy őt nem érintik azok az irreális és hihetetlenül veszélyes testideálok, amiket a mai média a sztároktól (is) követel és állandóvá tesz. Sőt, sajnos lassan mindnyájunkat érint.

#csont
2015.03.04.

Egészséges csontozat

Kamaszkorban intenzíven megnyúlik a termeted, de nem érheted el a genetikailag kódolt magasságodat, ha a csontjaid nem egészségesek. Lássuk, mi mindent tehetsz csontjaid fejlődéséért!

#hűvös idő
2015.03.02.

7 tipp száraz bőrre

A kiszáradt bőr okozta kellemetlenségek miatt szenvedsz? Nem te vagy az egyetlen. A csípős szél, a hideg idő, a központi fűtés és a forró zuhanyok mind elszívhatják a bőr életerejét és szárazzá tehetik azt. A fűtés kikapcsolása nem lehetőség, úgyhogy inkább építs ki megfelelő bőrápolási rutint, így sikerülhet visszaszorítani a bőrkiszáradást, és több időd juthat magadra.

#szemöldök
2015.02.26.

A szépség és a szemöldök

A szemöldök furcsa módon ott is van, meg nincs is az arcon. Ha gyönyörű, akkor a női arc is sokkal szebb, a legtöbb esetben mégsem tudjuk, hogy ezt az érzést egy csodaszép, ívelt szemöldök teszi. Viszont, ha csúnya, akkor az arc szépsége is tompul. Nem érdemes feltétlenül a divatot követni, hisz nem biztos, hogy nekünk pont az áll jól, ami a sztároknak.

#korpás fejbőr
2015.02.25.

Mit tehetünk a korpásodás ellen?

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek. Sajnos ritkán súlyos, nehezen kezelhető formát is ölthet, emellett a betegek életminőségét is jelentős mértékben ronthatja.

#fogápolás
2015.02.18.

Egészséges fogak és a fogszabályzó

Biztosan kisebb sokként ér, ha kiderül, hogy fogszabályzót kell viselned, és ez önmagában is egy sor kérdést vet fel. Mi ismerünk néhány érvet, amely segít, hogy elfogadd az új helyzetet.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#edzés
2015.02.15.

7 tipp, hogyan védd a bőrödet edzés alatt és után

Edzés alatt és után különösen figyelned kell a bőrödre, hiszen ilyenkor kimelegszel és izzadsz, pedig biztos, hogy nem szeretnél aggódni a pattanások miatt az arcodon és a testeden. Kövesd tippjeinket, hogy védd a bőröd!

#hajszín
2015.02.11.

Árulkodó hajszínek - Pusztán sztereotípia?

Akár természetes, akár festett a hajszíned, a világ szerint ez sokat elárul Rólad... és talán azt is, hogy Te hogyan látod a világot. Mivel sajnos elég gyakran magunkat is olyannak látjuk, amilyennek a külvilág lát bennünket, így a hajszínekkel kapcsolatban kialakult sztereotípiák azok viselőit is befolyásolhatják.

#pubertás
2015.02.05.

5 zavaró testi változás a tinilányoknál

Pubertáskorban sok változás megy végbe a fiatalok testén kívül és belül, a hormonoknak köszönhetően. A lányok menstruálni kezdenek, pattanásaik nőnek, megváltozik a testszaguk, szőrösödnek. Meglehet, hogy e változásokat kínosnak és zavarónak tartod.

#agy
2015.02.04.

Az emberi agy határai

Kutatások bizonyítják, hogy féltekéink megosztják egymás között a munkát, és két megoldandó feladat esetén az egyik a jobb, a másik a bal agyféltekét aktivizálja. Kettőnél több feladat egyidejű megoldásakor azonban gondban vagyunk – lehet, hogy ez a gyengeség eredendően kódolva van bennünk?