Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

Hajmosás – jólesik naponta, de nem árt a fejbőrödnek?
#testápolás
2024.02.27.

Hajmosás – jólesik naponta, de nem árt a fejbőrödnek?

Sokszor nincs is jobb annál, mint este a zuhany alatt állva végiggondolni a nap eseményeit, élvezni ahogy a víz végigcsorog a fejeden, s kellemesen hűsít. A túl sok hajmosás azonban eltávolíthatja a fejbőr által termelt faggyút, ami létfontosságú az egészséges, fényes hajhoz.

Menstruációs zavarok: mikor lehet aggasztó a helyzet?
#menstruáció
2024.02.22.

Menstruációs zavarok: mikor lehet aggasztó a helyzet?

Néha a menstruációd fájdalommal járhat. A legtöbb lánynak görcsökkel, fejfájással, és egyéb kellemetlen tünetekkel kell megküzdenie a ciklusa alatt. Ezek a problémák általában normálisak és nincs miért aggódni, ha a menstruációd alatt nálad is jelentkeznek. A következőkben azonban leírjuk azokat a tüneteket, amelyek ha fellépnek, érdemes orvoshoz fordulnod.

A térképnyelv
#térképnyelv
2024.02.15.

A térképnyelv

A térképnyelv egy ártalmatlan, jóindulatú elváltozás. Kialakulásának gyakorlatilag az a lényege, hogy a nyelv bizonyos részein a nyelvpapillák (a szabad szemmel is látható apró dudorok) hiányoznak, ezért szabálytalan körvonalú, sima, fényes, vörhenyes elváltozások alakulnak ki a nyelven. Mit tehetsz ellene?

Mi is az aloe vera?
#aloe vera
2024.02.10.

Mi is az aloe vera?

Az aloe verát mindenki csodaszernek tartja, talán éppen a rengeteg reklám és hírverés miatt. Azonban sokan kételkednek ennek a növények a hatásában. Egyáltalán mi ez a növény? Valóban hasznos? Erre kaphattok most választ.

Mennyi alvásra van szükségünk? Élet a hiperszomniával
#fáradtság
2024.02.06.

Mennyi alvásra van szükségünk? Élet a hiperszomniával

Majdnem mindenkivel előfordult már, hogy napközben álmosnak érezte magát. Akkor van igazán baj, ha a túlzott álmosság a napi munka, a suli, sőt, még a szabadidős tevékenységek útjában is áll. De mi is ez és mit tehetünk ellene?

Mitől cserepesek az ajkaink?
#száj
2024.02.02.

Mitől cserepesek az ajkaink?

A testünket érő külső hatások, például az időjárási körülmények legelső célpontja a bőr. A hideg időben fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadon lévő testrészeinket megfelelően védjük. Neked is gyakran kiszáradnak az ajkaid? Tudd meg, miért is történik ez, és mit tehetsz ellene!

Lehet, hogy frontérzékeny vagyok?
#front
2024.01.20.

Lehet, hogy frontérzékeny vagyok?

Időjárás: szeszélyes, kiszámíthatatlan, változékony, egyik front követi a másikat. Van, aki észre sem veszi, van, aki megszenvedi. Ha neked is gyakran fáj a fejed, megmagyarázhatatlan fáradtság és szédülés gyötör, bizony előfordulhat, hogy frontérzékeny vagy.

Késik a menstruációm: 5 lehetséges ok
#menstrucáció késése
2024.01.15.

Késik a menstruációm: 5 lehetséges ok

A menstruáció késése az egyik legijesztőbb élmény, ha a közeljövőben nem szeretnél anyuka lenni. Azonban nem kell egyből azt gondolni, hogy terhes vagy, mert van néhány olyan dolog, ami okozhat késést. Íme, a leggyakoribbak.

Mit jelent a citológiai leletem?
#citológiai lelet
2024.01.13.

Mit jelent a citológiai leletem?

A nőgyógyászati vizsgálat rendszeressége nagyon fontos 18 év feletti, szexuálisan aktív nők számára. A nőgyógyászati citológia vizsgálat a méhnyakrák és a hüvely vagy a méh bizonyos fertőzéseinek kiszűrésére szolgál.

Milyen testápolót használj télen?
#tél
2024.01.11.

Milyen testápolót használj télen?

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy a bőre a szokásosnál szárazabb. Vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkezhetnek a kézfejen, az arcon és a nyak területén. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő bőrápoló kozmetikumok kiválasztása.

A nemi érés zavarai lányoknál
#nemi érés
2024.01.02.

A nemi érés zavarai lányoknál

A lányoknál a nemi érés zavara 2,5-szer gyakoribb, mint a fiúk esetében. Ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk e jelekkel és mihamarabb szakemberhez forduljunk.

Lehet a görcs a terhesség jele?
#terhesség
2023.11.01.

Lehet a görcs a terhesség jele?

Az alhasi görcs sokféle okra visszavezethető, igen gyakori panasznak számít. Tudtad, hogy a terhesség jele is lehet? Ha a görcsöket emlőfájdalmak, a menstruáció késése vagy a menstruáció teljes kimaradása kíséri, az arra enged következtetni, hogy terhesség okozza a tüneteidet.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?
#hajhullás
2023.10.26.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?

A szezonális hajhullás mértéke egyénenként eltérő. Van, aki észre sem veszi, mások kétségbeesetten próbálják az ijesztő módon feltűnő hajhullás hátterében meghúzódó okokat azonosítani. A hajhullás akkor válik észrevehetővé, ha az kifejezettebb: a fésülködéskor a hajkefében maradó hajszálak mennyiségéből lehet rá következtetni.

Miért szédülünk?
#szédülés
2023.10.17.

Miért szédülünk?

Ugye jó mulatság volt gyerekkorunkban, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Az azonban korántsem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe. A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat.