Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#bőr
2016.01.06.

Hogyan ápoljuk az arcbőrünket télen?

A száraz bőr egy bizonyos formában és mértékig természetes jelenség a téli időszakban. Megelőzésére a legalapvetőbb eszköz a bőrtípusnak megfelelő arcápoló készítmények, hidratáló krémek rendszeres használata.

#elhízás
2016.01.05.

7 egyszerű tipp a téli elhízás ellen

Nem könnyű megbirkózni a téli időszakban felkúszó kilókkal. Az ünnepi időszak után sokan tapasztalhatjuk, hogy egy-két kilóval többet mutat a mérleg, hiszen az utóbbi időben magas szénhidrát- és zsírtartalmú ételeket fogyasztottunk, amik gyors hízáshoz vezetnek.

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.

#körömrágás
2015.12.15.

Van veszélye a körömrágásnak?

Téged is aggaszt a folytonos körömrágás, amiről eredmény nélkül próbálsz leszokni? Bár egészségtelen tevékenység, és esztétikailag sem túl előnyös, a körömrágás mégsem okoz semmilyen hosszútávú körömproblémát.

#menstruáció
2015.12.10.

Módosítható a menstruáció ideje?

Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#mellbimbó
2015.11.22.

Mitől száraz a mellbimbóm?

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy a mellbimbó mitől lehet száraz? Válaszát előre is köszönöm! Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#iskolatáska
2015.11.20.

Hátfájás a táskától?

Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.

#szemölcs
2015.11.11.

Szemölcsök: hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Fiatalokon és felnőtteken is jelentkezhet, a pattanások után a második leggyakoribb bőrprobléma. Többféle típust különböztetünk meg, köztük is legismertebb a közönséges szemölcs, a verruca vulgaris.

#fog
2015.11.04.

4 tény a fogszabályozásról

Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista.

#nőgyógyász
2015.10.28.

Nőgyógyászhoz mész? Ezt a 7 dolgot ne felejtsd el elmondani!

Nem könnyű az intim dolgokról beszélni, de még nehezebb, amikor a lábaid a kengyelben vannak, védtelennek, sebezhetőnek érzed magad. Bármilyen kínos és kényelmetlen a találkozó, mindenképpen mondd el az alábbi dolgot a nőgyógyászodnak.

#bőr
2015.10.20.

Tanácsok a feszes bőrért

Előfordulhat, hogy fogyókúrával már elérted az álomtestsúlyodat, de még mindig nem vagy elégedett a tükörképeddel - méghozzá a fogyás után visszamaradt, megereszkedett bőr miatt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik ismét feszessé tenni a bőrödet, de ha megfogadod az alábbi tanácsokat, és kicsit odafigyelsz a testedre, a bőröd rugalmasságának visszanyerése egyszerűbb lesz, mint gondolnád.

#pattanás
2015.10.17.

Pattanások és kezelésük

A pattanások a kamaszkor velejárói. Vannak, akiknek jobban meggyűlik a baja velük, míg a szerencséseknek alig jut belőlük. Akár így, akár úgy, kezelésüknél nem árt néhány szabályt betartani.