Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#endometriózis
2014.09.25.

Endometriózis: útmutató a barátoknak, ismerősöknek

Endometriózisról akkor beszélhetünk, amikor a méh belső nyálkahártyájának sejtjei a méh üregén kívül is megjelennek. A tünetek általában: görcsös menstruációs fájdalmak és kismedencei fájdalom. Súlyossága nem mindig áll arányban a fájdalom erősségével. Hogyan segíthetsz, ha rokonod, ismerősöd ilyenben szenved?

#bőr
2014.09.18.

3 bőrbetegség, amit súlyosbít a stressz

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza szerint az embereknél is hatással van a lelkiállapot a bőrre.

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#melanoma
2014.08.21.

Gyakoribb a melanoma a szoláriumtól?

A melanoma malignum a pigmentsejtekből kiinduló rosszindulatú bőrdaganat, melynek kialakulását számos tényező befolyásolhatja. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa a szolárium hatásairól és a szűrés jelentőségéről beszélt.

#haj
2014.08.10.

Csinos csíkok a hajadba

Néhány jól elhelyezett melírozott csíkkal feldobhatod az uncsi és fakó hajszínedet! Ez nem is károsítja annyira a hajadat, mintha festetnéd, és mégiscsak az újdonság érzésével kecsegtet. Ráadásul olcsóbb is. Csináld magad útmutató az otthoni melírozáshoz.

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#terhes
2014.08.05.

A kamaszkori terhesség problémája

A terhességet egy nő életének a legboldogabb korszakának tartják. A kamaszkori terhesség egyre komolyabb témává válik a mai, rohamosan változó világban. Ez a cikk a tinédzserkori terhesség felmerülő kérdéseivel, témáival foglalkozik.

#bőr
2014.08.04.

Házi arcpakolással a pattanások ellen

Ételek a bőrnek: egyszerű hozzávalókból készülnek, és tiszta, selymes arcbőrt biztosítanak! A következőkben bemutatjuk az öt személyes kedvencünket. Mindegyik természetes bőrápoló, olyan alapanyagokból, melyeket bárki megtalálhat a konyhájában.

#visszér
2014.07.30.

A bőrnek is szüksége van oxigénre

A bőr idővel nem csak azért ráncosodik és veszti el ragyogását, mert csökken kollagén és elasztin-termelő képessége, de azért is, mert 20 éves korunk után gyengül az oxigén ellátottsága. Kalina Petronella, kozmetikus az oxigén szerepére hívta fel a figyelmet.

#pms
2014.07.26.

Kérdések és válaszok a menstruációról

A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.

#bőr
2014.07.23.

Visszérrel nem tanácsos napozni

A visszérrel vagy rozaceás bőrrel rendelkezőknek nem tanácsos napozniuk. Mit tehetnek a bőrük és az egészségük védelmében?

#peircing
2014.07.22.

Piercing és cukorbetegség: mennyire veszélyes együtt?

Attól még, hogy cukorbeteg vagy, nem kell lemondanod a különböző testékszerekről. Nem teljesen veszélytelen, hiszen egy-két dolgot fontos szem előtt tartani: ezek közül a legfontosabb, hogy megfelelően kell kezelned a betegségedet.