Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

#injekció
2013.12.02.

5 tipp, hogy túléld a szurikat

Félsz az injekcióktól? Nem vagy egyedül! Sok ember retteg tőlük. Ha legközelebb, ha a dokid megkér, hogy húzd fel az inged ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.

#fájdalom
2013.11.26.

A rejtélyes fájdalom

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetéről dr. Nagy Ildikó, neurológus beszélt.

#egészség
2013.11.24.

Egészség-tippek kamaszoknak

A tinédzser éveidben vagy a legegészségesebb: fiatal vagy, valószínűleg még nem volt súlyosabb betegséged. De ez nem azt jelenti, hogy garantált az örök egészség a számodra. Ebben az életkorban kell elkezdened változtatni a rossz szokásaidon, hogy minél tovább maradhass egészséges. Íme, a leghasznosabb tanácsok.

#smink
2013.11.22.

Smink vagy maszk?

Hatodik osztály környékén kezdtem észrevenni valamit: természetellenesen hosszú, dús szempillák, vastag alapozó és fénylő ajkak. Ezeket az erősen sminkelt arcokat az osztályomban láttam. Kik ezek a korombeli lányok, akik úgy sminkelik magukat, mint a felnőtt nők?

#haj
2013.11.16.

Hosszú legyen vagy rövid a hajad?

Örök vita tárgya, főként a 20. század végétől, hogy egy nő kizárólag akkor nőies-e, ha hosszú a haja. A férfiak erős befolyást gyakorolnak ránk e tekintetben, ugyanakkor számos olyan híres nő van, akinek a haja rövid. Gondoljunk csak itt például Diana hercegnőre, vagy Victoria Beckhamre.

#gerinc
2013.11.03.

Kamaszkori gerincproblémák

A gerincoszlop élettani görbületei fontosak, így a gerinc rugalmasabb és egyenletesen viseli a test terheit. A megfelelő erősségű törzsizomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy a testtartás jó legyen.

#bőr
2013.10.24.

Hogyan hidratáld a bőrödet?

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Hogyan őrizhetjük meg a bőr rugalmasságát?

#cukorbeteg
2013.10.08.

Cukorbeteg szedhet-e fogamzásgátló tablettát?

Ez egy nagyon jó kérdés, és a válasz a legtöbb esetben az, hogy igen. Egy orvos, mielőtt felír egy fogamzásgátló tablettát tini számára, mérlegeli a tabletta előnyeit és kockázatait is.

#ádámcsutka
2013.09.17.

Miért nincs a nőknek ádámcsutkájuk?

A gégeporcok legnagyobbika a pajzsporc, amely két, szöget bezáró, összetalálkozó porclemezből áll. A találkozási pont kiemelkedésként látható a nyakon, amely férfiaknál kiugróbb, feltűnőbb, mint a nőknél. Ez az ádámcsutka

#egészség
2013.09.08.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (1. rész)

Mindannyiunk csinál olyan apró és rendszeres az egészségünkkel kapcsolatos hibákat, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#növési fájdalom
2013.08.18.

Mi az a növési fájdalom?

A növési fájdalom rossz érzés. Roppant kellemetlen, de általában nem szükséges vele orvoshoz menni. Általában 3-5 éves vagy 8-12 éves korban jelentkezik. Sokan el sem hiszik, hogy a növekedés fájdalmakkal jár.

#magas sarkú
2013.06.04.

Miért ne vizsgázz magas sarkúban?

Semmi nem mutat olyan jól a női lábon, mint egy pár dögös magas sarkú cipő. Azonban az orvosok figyelmeztetnek, hogy nem csak a hátat, de az agyat is károsítja!

#sürgősségi fogamzásgátlás
2013.05.29.

Aktus után forró víz: tényleg hatásos?

"16 éves lány vagyok, és tegnap védekezés nélkül szeretkeztem a barátommal. Ő azt tanácsolta, hogy gyorsan menjek, és üljek bele nagyon forró vízbe. Nem akarok ilyen fiatalon gyermeket szülni, ezzel megakadályozhattam a nem kívánt terhességet?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#bőr
2013.05.24.

Arcápolás bőrtípusok szerint

Ha nem a bőrtípusodnak megfelelő arcápolási termékeket használsz, vagy nem jól, akkor csak magadnak okozol vele galibát és kellemetlenséget. Íme, néhány ötlet, hogy elkerüld a bajt!