Mit csinaljak?

2014.03.09.
Jo napot :) mar irtam egy parszor azzal kapcsolatba h kulfoldon megismerkedtem egy fiuval(aki jovan idosebb tolem) akkor volt baratom es neki is elettarsa..nemtudom hogy hogy tortenhetett ez h egymasba szerettunk..(17 eves voltam) Azota tartsuk a kapcsolatot,kb 3x talalkoztunk hogy hazajottem a nyaralasbol..egy hatar valaszt el minekt :/ igy nehez osszehozni egy talit. 4-5honapja kiderult ez az egesz,a szuleim kiakadtak,megtiltottak h beszeljek vele.(persze ezt en nem tartottam be)volt koztunk egy kis mosolyszunet(a baratommal is szakitottam meg a masik fiuval sem beszletem,kesobb kibekultem a baratommal),mert nem tudtam mit csinalni..nem varhattam el h hagyja ott a baratnojet miattam,de rosszul esett h tobbet van vele mint velem..feltekny voltam/vagyok..probaltam vele beszelni errol de akkor az volt a valasza h beszeljuk ezt meg akkor ha mar betoltottem a 18-at.Hat betoltottem..nem sok minden valtozott..szeretjuk egymast,de nekem ez igy nem fog menni h csak neten tartjuk a kapcsolatot..vagy h egy evben talalkozunk pl 5x..fogalmam snincs h mit csinaljak..nehez h ket szemely irant erzek vmit..mit csinaljak? koszonom elore a segitseget :)
Udv.
megtalaltam az elozo levelet:
Jo napot! Irtam mar egyszer..ezt:
A baratommal mar 8honapja egyutt vgyunk.. 7honapig minden rendben volt,azutan kezdodott a sok veszekedes mikor elutaztam kulfoldre par hetre a kozeli rokonomhoz..Folyamatosan ellenorizett es ebbol elegem lett,annyira h mar nem is erdekelt h mi van vele,semmi.. Ott megismerkedtem egy tolem joval idosebb fiuval,aki a rokonomnak a munkatarsa. Nem gondoltam volna h barmi is kialakulhat kettonk kozott.. (mar csak azert sem mert nekem is van baratom es neki egy elettarsa)A neten ismertuk meg egymast jobban..minnel tobbet es tobbet beszeltunk..es megkedveltuk egymast.. Titokban talalkoztuk es egyutt voltunk,de nem tortent semmi tobb.Mikor hazaertem talalkoztam a baratommal,de semmi kedvem nem volt hozza..Sot kerultem a talalkozast..Mindig talaltam valami kifogast h miert nem birok talalkozni..Miota hazajottem azota talalkoztunk mert eljott miattam h lathason, h velem legyen egyutt toltottunk egy ejszakat..sikerult a szuleimmel elhitetni h baratnonel alszom.. Interneten azota is folyamatosan tartsuk a kapcsolatot.. Es ezt mind titokban.Hetvegere is el akar jonni..vagyis jonni fog es foglmam se nincs h most mit talaljak ki..nagyon szeretnenk megint egyutt lenni.. 1. mit mondjak a szuleimnek? 2.mit kezdjek a 2 fiuval? mit tanacsol?
Kedves Levélíró!
Valóban kicsit zűrösnek tűnik a helyzet! Azt javaslom, ne engedd, hogy csak úgy sodorjanak az események, hanem vedd a kezedbe a dolgok irányítását! Gondold át külön-külön, hogy a milyen kapcsolatot szeretnél a fiúkkal, mit érzel irántuk és tedd meg a megfelelő lépéseket. Azt gondolom, ha sokáig titkolózol és hazudozol, az komoly félreértésekhez és negatív érrzésekhez vezethet! Érdemes lenne magadban is és a történet többi szereplőjével is tisztáznod, hogy mit szeretnél. Akarsz-e együtt maradni a barátoddal, érzel-e még iránta olyasmit, ami egy párkapcsolathoz kell? Akarod-e folytatni a kialakulóban lévő kapcsolatodat a másik fiúval és ha igen, milyen keretek között? Mi az, amit megkapsz tőle, ami eddig esetleg hiányzott? Segíthet, ha leírod magadnak, milyen érzések és gondolatok kavarognak benned. Lehetőleg ne javíts bele, ne igyekezz túlságosan megfogalmazni, mielőtt leírod, hanem csak engedd, hadd kerüljön ki a papírra, ami benned van. Talán utána tisztábban látod a helyzetet!
Hajrá!
Pyreschitz Anna, pszichológus
Megfogadtam a tanacsat es leirtam mindent h mit erzek..es hoztam egy dontest..h szakitok a baratommal..A masik fiuval mar 3x talakoztam...Mikor utoljara talakoztunk..akkor derult ki minden.. szuleim rajottek h van valami koztunk, mert tul sokat logtam vele..zuros volt a helyzet..majdnem odaig jutottunk h rendorseg..feljelentest akartak tenni a szuleim ellene..mivel h kiskoru vagyok..es azt hittek hogy volt valami koztunk..persze elmeseltem anyunak mindent mondtam h odaig nem jutottunk el h lefekudjunk..de nem hisz nekem. mostmar kicsit csillapodott az egesz... tartsuk meg a kapcsolatot neten..(persze titokban) fogalmam se nincs h mit csinaljak..anyu azt mondja h naiv vagyok..es hogy hihettem ennek a fiunak..mert h minden fiu egyforma mindegyik csak azt akarja... a baratnom szerint is csak "kihasznal" es szorakozik velem..de ez nem igy van, tudom..ha csak szorakozna velem,szerintem nem tett volna meg 600km ide es 600km vissza, h lathason, h velem legyen...beszeltem vele es szeret es en is ot.. tenyleg minden rendbe van koztunk..olyan boldog vagyok mikor beszelek vele..barmikor megtud nevetettni..es mar annyira ismer h tudja h mit akarok mondani :D imadom :) beszeltem vele elmondtam h mit gondol anyu es a baratnom es mondta h ez nem igy van..nem akar bantani..es nem fog atverni es h mindig vigyazni fog ram.. fogalmam se nincs h mi lesz 3honap mulva ha betoltom a 18at..mivel lesz jobb a helyzet? ne hinnem h otthagyna az elettarsat.. bizok benne h nem ugy van ahogy anyu es a baratnom mondta..h o kulfoldon van es ott barkivel lehet.. mert h ugysem birja ki h hazamenjen az csajahoz..es h addig ne legyen senkivel..mit csinaljak? :/ majdnem ketszer annyi ido mint en.. mit tegyek? :/ lassan megorulok..elnezest h ilyen hosszura sikerult..

Szakértőnk válasza a Mit csinaljak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha jól értem, most az a helyzet, hogy szeretitek egymást a külföldön élő férfival, de te szeretnél egy olyan kapcsolatot, melyben ténylegesen együtt vagytok, kevésnek érzed a jelenleg együtt töltött időt, ő azonban az élettársával van olyan kapcsolatban, amilyet szeretnél te és nem merül fel érdemben, hogy szakítson vele miattad. Így te a barátoddal maradtál. Megint az írom, amit előzőleg, hogy gondold át külön-külön, hogy a milyen kapcsolatot szeretnél a fiúkkal, derítsd ki, hogy parnerek-e benne, tehát belátható időn belül kaphatsz-e olyan kapcsolatot, amilyet szeretnél és döntsél.Az is lehetséges döntés, hogy mindkettővel együtt maradzs vagy egyikkel sem. Ebben a történeten, ahogy én látom, könnyű lehet belecsúszni olyan megoldásokba, melyek egyelőre elfogadhatóaknak tűnnek, hosszabb távon azonban nem tesznek bodoggá. Próbáld meg figyelembe venni azt is, hogy hosszabb távon mire vágysz!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor