Szabadulni egy pszichopatától

2024.09.04.
Tisztelt Szakértő!
Lányom (17 éves) az iskolában egy pszichopata lánnyal barátkozott ő volt a legjobb baratnője. Sajnos ez már csak akkor derült ki mikor a lányom már teljesen maga alá került persze mi nem tudtuk mi mistt. Pszichologushoz kineziológushoz jár. Már az előző tanévben sokat veszekedtek a lánnyal de a lányom soha nem mondta itthon hogy fél tőle és zsarolja őt. Míg végül a kineziológus mondta hogy azonnal szakítson meg minden kapcsolatot vele. Ez viszonylag egyszerű volt mert jött a szünet. Közbe mi próbáltunk beszélni a szülőkkel persze sikertelenül. Szerencsére az osztályfőnök is látta hogy valami nincsen rendben a lánnyal rá számíthatunk. A nyáron végig járt a lányom a terápiára sokat erősödött de még nincs teljesen jól. És most újra találkozni kell vele az iskolába. A lány mintha mi sem történt volna mellé akart ülni a lányom nem engedte neki azóta próbálkozik mivel mondtuk a lányomnak hogy próbálja levegőnek nézni ne kommunikáljon vele semmit. Így az csak gyilkos tekintettel bámul rá sokszor vagy meglöki stb . Nem tudom mit tehetünk még hogy leszálljon róla végleg. A lányom a suliba nagyon tartja magát ahogy a terapeuta javasolta nem mutat felé semmilyen érzelmet de nagyon nehéz teljesen kivan fél még tőle mindig.
Ön mit javasolna mit tudnánk még tenni hogy megunja és békén hagyja. Szóba került a feljelentés tavoltartasi végzés stb de amíg nem muszály nem tenném ki a lányom ennek a plussz stressznek.
Várom javaslatát. Egy aggódó anyuka.

Szakértőnk válasza a Szabadulni egy pszichopatától kérdésre

Kedves Szülő! Javaslom,hogy vegyék fel ismételten a kapcsolatot az iskolával és kezdeményezzenek közös megbeszélést a másik lány szüleivel az iskolai szociális segítő, az iskolapszichológus segítségével.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor