kórház
#Betegségek

MyCare: a jövő kórháza?

2013.01.10.
1 perces olvasási idő

A Mayo Clinic nemrég bemutatta az első olyan iPad alkalmazását, amely kifejezetten a pácienseknek szól. A Health 2.0 konferencián ámulva néztem a bemutatót. Vajon ilyen lesz a jövő kórháza? A cikkből kiderül, hogyan is működik az alkalmazás!

A mobilalkalmazás célja, hogy kapcsolatot építsen ki a páciensekkel rögtön attól a pillanattól kezdve, A jövő kórházaamikor információt keresnek a Mayo klinikáról, az első látogatásukon át egészen addig a pillanatig, amikor elhagyják a kórházat.

Az alkalmazás számos részből áll - a felhasználó információt gyűjthet magáról a klinikáról és a saját egészségéről, valamint megismerheti az őt kezelő egészségügyi csapatot is.

Az "Egészségem" fülre kattintva például a páciens megnézheti a saját egészségügyi adatait és a felírt gyógyszereit, illetve személyre szabott tanácsokat kaphat.

A "Kezelő csapatom" szekció alatt a páciens kapcsolatba léphet az orvosaival és ápolóival, levelezhet velük, és értesítéseket kaphat tőlük.

Emellett az alkalmazás térképeket is tartalmaz, ahol nemcsak a kórház helyét láthatja, de például a környéken működő éttermekről is információt gyűjthet.

Az alkalmazás ennél komolyabb dolgokat is tud - a páciensek például azonnal láthatják a laborvizsgálati eredményeiket, amint azok elkészülnek, és még azelőtt ellenőrizhetik azokat, hogy az orvossal személyesen találkoznának. Így a páciens előre készülhetnek a kérdéseikkel.

Miután pedig a beteg hazament, továbbra is használhatja iPad vagy iPhone készülékéről az alkalmazást: megnézheti a klinika megjegyzéseit, tanácsait, és bármikor újraolvashatja az orvosuk utasításait, tanácsait, amelyeket legutóbbi találkozásukkor mondott, és folytathatják az orvosukkal a levelezést.

Maga az alkalmazás még nem régóta elérhető, de máris hatalmas sikernek örvendhet. Ilyen lesz vajon a jövő kórháza? Ti mire tippelnétek?

(Gy. A.)