Betegségek, allergia

#Betegségek #allergia

123 db cikk a témában

Mi az az ondóallergia?
#szex
2023.07.07.

Mi az az ondóallergia?

Egy párkapcsolat során mindenkivel előfordul, hogy bizonyos helyzetekben érzékenyen reagál partnere valamely megnyilvánulására. Vannak azonban olyan emberek, akik a szó szoros értelmében allergiásak partnerükre – azaz partnerük ondójára.

Az időjárás befolyásolhatja az asztmát
#asztma
2023.05.20.

Az időjárás befolyásolhatja az asztmát

Az időjárás hatással lehet az asztma egyes tüneteire. Több asztmával küszködő ember is tapasztalta, hogy a tünetek egyes időszakokban csak rosszabbak lesznek. De vannak olyanok is, akiknél a hirtelen időjárás-változás, mint például egy erős vihar vagy melegfront lehet a kiváltó ok.

A tojásallergia tünetei
#allergia
2023.04.09.

A tojásallergia tünetei

A tojásallergia az egyik leggyakoribb allergiafajta hazánkban. Kisgyermekeknél és felnőtteknél egyaránt jelentkezhetnek a tünetek.

Lappangó betegségeket is jelezhetnek a bőrtünetek
#bőrtünetek
2023.04.02.

Lappangó betegségeket is jelezhetnek a bőrtünetek

Különböző bőrbetegségek nagyon hasonló tüneteket produkálhatnak. A pontos diagnózis megállapítása nagyon fontos, mert az egyes elváltozások eltérő kezelési módszereket igényelnek. Vajon miért piros, miért viszket vagy hámlik?

Azt gondolod, allergiás vagy?
#allergia
2023.02.25.

Azt gondolod, allergiás vagy?

A világon több millió embernek van szezonális allergiája, amely akkor lép fel, ha sok pollen vagy penészgomba spóra van a levegőben. A legtöbben a fűfélékre, gazra vagy bizonyos fák által termelt virágokra allergiásak.

A lakás levegője is betegíthet!
#levegő
2023.02.20.

A lakás levegője is betegíthet!

A lakásban lévő levegő különböző szennyeződéseket tartalmazhat, melyek az arra érzékenyeknél növelhetik a megbetegedések gyakoriságát, vagy allergiát válthatnak ki. Az allergiák mellett az őszi-téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük a belső levegő minőségének javításával.

Karácsonykor is egészségesen
#karácsony
2022.12.25.

Karácsonykor is egészségesen

Rengeteg alternatíva és megoldás létezik, hogy az ünnepek alatt se kelljen lemondani a finomságokról. Ha valamit megkívánsz (például egy nagy szelet tortát, vagy egy pár szem szaloncukrot), ehetsz néhány falatot belőle, de fontos, hogy mindig tarts mértéket, és tartsd magad a korábban felállított tervedhez. A KamaszPanasz most ebben lesz a segítségedre.

8 árulkodó jel, ami ritka allergiára utal
#allergia
2022.08.28.

8 árulkodó jel, ami ritka allergiára utal

Az allergia kezelése nehéz ügy. A test a kültéri és a beltéri allergénekre az esetek nagy részében enyhén reagál, mint például orrfolyással vagy tüsszögéssel. Néha a reakció súlyosabb, például gyomorgörcs, szédülés vagy légzési nehézségek jelentkezhetnek. Vess egy pillantást a következő 8 furcsa jelre, ami arra utal, hogy allergiás reakciód van!

Kérdések a parlagfű allergiáról
#allergia
2022.06.26.

Kérdések a parlagfű allergiáról

Míg szeptember eleje sokak számára az iskolakezdést és a nyárutót jelenti, addig az országban minden ötödik ember egy probléma megoldására koncentrál: az allergiás tünetek csillapítására.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység
#glutén
2022.06.24.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység

A manapság népszerű diéták többsége nem csak a szénhidrát csökkentése céljából javasolja a pékáruk, tészták fogyasztásának mellőzését. Egyes felvetések szerint a gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket vesszük górcső alá.

A tartós stressz felerősíti az allergiás tüneteket
#stressz
2022.06.21.

A tartós stressz felerősíti az allergiás tüneteket

Öröklött hajlam esetén a stressz szerepet játszhat az allergia megjelenésében, meglévő betegség esetén pedig fokozza a panaszokat. A tudatos életvezetés és a stresszcsökkentő technikák azonban segíthetnek.

Az allergiás asztma tünetei
#allergia
2022.05.07.

Az allergiás asztma tünetei

Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is. A tavaszi-nyári pollenszezonban magas a levegőben található allergének száma, így különösen fontos, hogy a betegek megismerjék az asztmás rohamot provokáló tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.

#fullad
2021.09.30.

Egy kis futás miatt is levegő után kapkodsz?

Nem biztos, hogy csak a rossz kondíció az oka, ha fizikai terhelés hatására rövid időn belül levegő után kapkodunk. A légutak beszűkülése miatt jelentkező zihálás betegség jele is lehet.