Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#munka
2012.08.14.

A piszkos munkák szezonális allergiához vezethetnek

Életünkben vannak olyan munkák és helyzetek, amikor, ha időszakosan is, de tapasztaljuk a pollenek kellemetlen hatásait. Az alábbi tippjeink segítségével csökkentheted az allergének okozta irritációt.

#prosztatagyulladás
2012.08.10.

Kamaszkori prosztatagyulladás

Egy új felmérés szerint a kamasz fiúk majdnem 10 százaléka szenved ebben a fájdalmas betegségben. Eszerint a fiatalok körében a betegség előfordulása ugyanolyan gyakori, mint az idősebb férfiak esetében (6,5-12 százalék). A betegséggel nemcsak lelkileg nehéz megküzdeni, a kezelése sem egyszerű.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#vészhelyzet
2012.07.27.

Vészhelyzet - általános tennivalók

Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.

#3D mozi
2012.07.20.

Fejfájást okoz a 3D-s mozi

Egy új felmérés szerint a 3D-s filmek nézői nem tapasztalnak intenzívebb élményt, mint a hagyományos 2D-s filmekéi, de még az ottlét érzete sem erősebb. A 2D-s filmek nézőivel összehasonlítva a 3D-s filmeken körülbelül háromszor több ember tapasztal szem és fejfájást, vagy rossz, homályos látást.

#agyhártyagyulladás
2012.07.20.

Soundon voltam, én is beteg lehetek?

A Balaton Soundon bulizott az a 17 éves lány, aki pár napja hunyt el egy fővárosi klinikán agyhártyagyulladásban. A tüsszentéssel, köhögéssel és csókolózással terjedő agresszív betegség megjelenése eztán számtalan rémhír terjedésének lett szilárd táptalaja, a legnépszerűbb közösségi portálon egyenesen arra buzdítottak mindenkit, aki megfordult a fesztiválon, hogy azonnal szaladjon a háziorvoshoz. A felhívás azonban hamis, még a szakemberek szerint sem kell orvoshoz rohannod!

#gerinc
2012.07.19.

Deformálódott gerinc: mi a teendő? Szakértő Válaszol

Tisztelt szakértő! Tavaly télen nagyon fájt a derekam, elmentem a háziorvosomhoz. Elmondtam a panaszaimat neki, hogy ha lehajolok, nehezen egyenesedek fel, illetve ha megterhelő mozgást végzek, nagyon fáj. Volt, hogy csak sétáltam a buszhoz és időnként, mikor a lábaimra léptem, erős fájdalom hasított a derekamba.

#alvás
2012.07.17.

Az alváshiány megbetegíthet?

Mint a legtöbb kamasz, valószínűleg Te is sokat éjszakázol, és kevesebbet alszol, mint amennyi a szüleid szerint kívánatos lenne. Vajon hogyan hat az alváshiány az immunrendszeredre? Betegíthet?

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#cukorbeteg
2012.07.14.

Fogyaszthatsz-e szénhidrátot cukorbetegként?

Szinten tartani a vércukorszintedet azt jelenti, hogy odafigyelsz arra, mit eszel, emellett gyógyszereket, például inzulint szedsz, ha szükséged van rá. Az orvosod lehet, hogy azt is említette, hogy arra is oda kellene figyelned, hogy mennyi szénhidrátot eszel. De pontosan mik is a szénhidrátok és hogyan befolyásolják a vércukorszintedet?

#efott
2012.07.10.

Kovács András Péter elárulta, mitől fél

A Dumaszínház humoristája a sikeres EFOTT-os fellépése után Kovács András Péter bevallotta, tart a cukorbetegségtől, ezért kereste fel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány méréseit Velencén.

#antioxidáns
2012.06.25.

Mindent az antioxidánsokról!

Lehet, kevesen tudják, de az oxidálás folyamata rengeteg betegséget okozhat. Ilyen például, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, vagy a kardiovaszkuláris (szív és érrendszeri) betegségek. Az agyunk különösen sebezhető pont ilyen szempontból. Az antioxidánsok azonban segíthetnek megóvni a testet azoktól a sejtektől, amelyek rákot és egyéb oxidációval járó betegségeket okozhatnak.