Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#üvegcsontúság
2012.04.15.

Egy üvegcsontú srác élete

„Az élet nem azért adatott meg, hogy azon siránkozzunk, milyen nehéz, milyen boldogtalanok vagyunk, hanem azért, hogy minden percét úgy éljük meg, hogy az olyan emberek számára, akik még nálunk is nehezebben élnek, példát mutassunk vele.” Ezek egy tatai fiatalember szavai. Nem egy hétköznapi srácról van szó. Norbert kerekesszékben tölti mindennapjait. Sportol, üveget fest, és közben nagyon örül annak, hogy igazi barátai vannak.

#csípés
2012.04.14.

Rovarcsípésre vizes borogatás?

A legtöbb esetben elegendő a rovarcsípést egyszerűen hidegvizes ruhával borogatni a különböző patikaszerek használata helyett - állapították meg korábbi tanulmányok adatainak elemzésével a Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóirat kutatói.

#vese
2012.04.10.

Veséjét adta egy iPadért a tini

Öt embert állítottak bíróság elé Dél-Kínában abban az ügyben, amelynek sértettje az illegálisan kivett veséjéért kapott pénzen egy iPhone-t és egy iPad-et vásárolt még tavaly áprilisban - jelentette a kínai média szombaton.

#petefészekrák
2012.04.09.

Petefészekrák és testalkat összefügg?

A nagyobb testsúly növeli a petefészekrák előfordulásának valószínűségét, és a magasabb nőknek is némiképp nagyobb a kockázatuk - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

#evészavar
2012.04.08.

Túlevés, és más súlyos étkezési zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudósítani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#kancsal
2012.04.03.

A kancsalság kezelése

Kedves szakértő! Kancsal vagyok már nagyon régóta, de nem műthetnek meg a korom miatt, pedig szinte kisgyermekkorom óta javító szemüveget viselek. Sajnos semmilyen változás nem történt. Kérem, segítsen! (Szilvi, 14)

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#allergia
2012.03.29.

A méz tényleg megakadályozza az allergiát?

Egyesek azt vallják, egy kanál méz hatására elmúlik a tüsszögés és a szipogás. De vajon mit mondanak a szakértők, segít-e a méhecskék kincse az allergián?

#rák
2012.03.27.

Rák: beszélgetés a családdal és a barátokkal

A rák diagnózisa nem csak neked, de barátaidnak és családtagjaidnak is rettenetes, lesújtó lehet. Az emberek gyakran nem is tudják, hogy mit mondjanak. Valószínűleg szomorúak, aggódnak, kellemetlenül érzik magukat, és tartanak tőle, hogy még inkább nyugtalanná fognak tenni. Rettenetesen félnek attól, hogy elveszíthetnek.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#szürkehályog
2012.03.24.

Mi az a szürkehályog?

A szürkehályog egy olyan betegség, ami a szemlencsét érinti. Egy abnormális fehérjeképződés során egy olyan réteg (hegszövet) képződik a szemlencsén. Ez fokozatosan elállja a fény útját, amely a retina felé haladna, így a beteg fokozatosan elveszíti a látását. A dohányzás és az alkohol hozzájárulhat a fiatal korban történő kialakulásához.

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#őssejt
2012.03.16.

Mik azok az őssejtek?

Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket. Bár van igazság a megállapításban korántsem ilyen egyszerű a még sok tévedést, homályt és félreértést tartalmazó őssejttéma.