Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#stressz
2011.08.30.

No stressz, no infarktus!

A tini évek egyelőek a megpróbáltatásokkal és az állandó érzelmi hullámokkal. Ez persze valamilyen szinten normális, hiszen az ember ebben a korban változik szinte a legtöbbet. A túl sok stressz azonban nagy veszélyekkel jár!

#rák
2011.08.25.

Rákos a barátom, hogyan segíthetek neki?

A barátodat nem rég diagnosztizálták rákkal. Természetes, hogy ilyenkor kérdések tömkelege merül fel benned: Mit is tegyek? Hogyan segítsek neki? Ha beszélek vele a betegségről, azzal nem bántom meg? Mi a „normális” ilyenkor?

#vezetés
2011.08.06.

SMS autóvezetés közben?

A fiatalok vezetési képessége rohamosan romlik, miközben SMS-eznek. Ezt egy kutatás mutatta ki, miszerint a vezetés közben írt SMS, vagy az MP3-lejátszó babrálása sokkal nagyobb veszéllyel jár, mint az egyszerű telefonálás.

#tejcsorgás
2011.08.04.

A fiúk melle is termel tejet?

Igen, bár meglepő, de a fiúk tejmirigyei is képesek tejet előállítani. A férfi tejtermelés az utóbbi években egyre gyakoribb jelenség, köszönhetően bizonyos gyógyszeres kezelések mellékhatásának, melyek a tejmirigyeket ingerlik.

#allergia
2011.08.02.

A lány, aki allergiás a vízre

Ashleigh Morris nem úszhat, nem lazíthat egy kád fürdőhabos vízben, nem élvezheti a hűsítő zuhanyt egy meleg nap után, nem ázhat meg, sőt, még az izzadás is fájdalmas a számára. Allergiás a vízre.

#halláskárosodás
2011.07.26.

Fülzúgás és halláskárosodás

Mi okozhatja a halláskárosodást, és milyen lehet úgy élni, hogy nem hallod a világ hangjait? Sajnos van olyan betegség, melyet nem lehet megelőzni, és bekövetkezik a hallás elvesztése vagy sérülése.

#limfóma
2011.07.18.

Gyermekkori húgy-ivarszervi daganatok

A gyermekkorban ritkán alakul ki rosszindulatú daganat, a gyermekkori daganatok döntő többsége leukémia, ezt követi a limfóma, a központi idegrendszeri tumorok, a szimpatikus idegrendszer tumorai, a veserákok, a csontok rosszindulatú daganatai, a retinoblasztóma, illetve egyéb daganattípusok.

#gipsz
2011.07.12.

Lekerült a gipsz, hogyan tovább?

Lehet, hogy el szeretnél kezdeni valamilyen váltogatott mozgásokból álló feladatokat, közben persze kis szüneteket beiktatva, pihentetve a végtagodat. Figyelj oda rá, hogy ne terheld túl!

#hpv
2011.06.30.

HPV elleni oltást a fiúknak!

Egy gyógyszer, egy orvosság, amely megelőzi a rákot! Ez ma szinte minden orvos és beteg álma. Hasonló álom vált valóra, körülbelül 5 évvel ezelőtt, amikor a humán papillomavírust megakadályozó vakcinát engedélyeztek.

#keloid
2011.06.26.

Keloidos hegek

A keloidos heg egy vastag kinövés, ami gumiszerű, és általában a bőr azon részén jelenik meg, ahol már korábban valamilyen sérülés keletkezett.

#túra
2011.06.22.

Biztonságban a szabadban

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a kinti tevékenységek többsége - például a túrázás - teljesen ártalmatlan. Valójában azonban veszélyek sora figyel ránk, így nem árt előre tervezni, ha épségben szeretnénk hazaérni.

#telefon
2011.06.20.

A mobiltelefon agykárosodást okozhat

A szakértők úgy vélik, hogy a mobiltelefonok komoly kockázati tényezőként szerepelnek egyes agydaganatos megbetegedések előidézésében.

#magatartási zavar
2011.06.19.

A magatartási zavar kezelése

A magatartási zavar egy viselkedési és érzelmi torzulás, ami főként kisgyermekeknél jellemző, de tinédzsereknél is előfordul. Az ilyen fiatal gyakran erőszakos, agresszíven és romboló szándékkal viszonyul társaihoz, valamint nem tud alkalmazkodni, szót fogadni.

#probiotikum
2011.06.15.

Immunerősítés probiotikummal

Számos kutatás igazolja, hogy a megelőzésként alkalmazott probiotikumos kúra hatékonyan befolyásolja a szervezet védekező képességének erősítését.

#fóbia
2011.06.15.

Fóbiák: mitől félsz valójában?

A félelem egy természetes reflex, mely különféle veszélyhelyzetek elkerülését segíti elő. A fóbia beteges félelem és rettegés valamilyen mások számára hétköznapi dologtól, nem sok köze van a valós veszélyhelyzetekhez.