Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#ekcéma
2011.06.10.

Mi az az ekcéma?

Az ekcéma, melynek a leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz, egy örökletes bőrbetegség, melyet idült bőrgyulladásnak is neveznek. Az ekcéma viszkető, kivörösödő, pikkelyesen lehámló bőrrel jár, amely főleg az arc, a fejbőr, a kéz, a könyök és a térdhajlat területeken fordul elő.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.

#hiv
2011.06.01.

Tények és tévhitek az AIDS-szel kapcsolatban

A világ egyik legsúlyosabb betegsége a rák mellett az AIDS. Sokan rettegnek e szó hallatán, de nem is igazán vannak vele tisztában, hogy mit jelent. Az alapvető probléma az, hogy az emberek eleve összekeverik a HIV-fertőzést az AIDS betegség fogalmával. Itt az ideje, hogy tisztázzunk néhány hiedelmet.

#videójáték
2011.05.31.

Fájdalmas videójáték

Egy tanulmány szerint a gyerekeknél gyakori a csukló- és ujjfájdalom a sok videojátékozás és mobiltelefon-használat miatt.

#herevízsérv
2011.05.30.

Herevízsérv

A herevízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése. Keletkezése után lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat.

#középfülgyulladás
2011.05.25.

A középfülgyulladás kezelése

A belső fülben létrejövő gyulladás gyakori jelenség fiataloknál, de felnőtteknél sem árt, ha odafigyelnek erre a betegségre. A gyulladás fájdalommal, pirossággal, duzzadással jár, nyugtalanságot és tompa hallást eredményez, melyek akadályozzák a fejlődést és a normális életet.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.

#kisállat
2011.05.01.

Állatterápiával a depresszió ellen

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

#nyaralás
2011.04.17.

Trópusi betegségek, védőoltások nyaralás előtt

Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#asztma
2011.04.12.

Vajon a gyerekek kinőhetik az asztmát?

Némely gyerek esetében az asztma fokozatosan javul, majd elmúlik a serdülőkor vagy fiatal felnőttkor elérésével. Míg másoknál a tünetek eltűnnek, majd néhány év elteltével egyszer csak visszatérnek. Azonban sok asztmás gyerek soha sem növi ki a betegséget.