Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#orrvérzés
2016.02.11.

6 tipp, amivel megállíthatod a téli orrvérzést

Az orrvérzés télen gyakrabban előfordul, elsősorban azért, mert a levegő szárazabb kint is és az otthonunkban is. Fontos tudni néhány tippet a téli orrvérzés ellen, ha téged is érint ez a probléma.

#vitamin
2016.02.11.

Vitaminszedés: ártalmas is lehet?

Az egészséges élethez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű vitamin fogyasztása. A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. Pedig a túlzott vitaminbevitel ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.

#cukorbeteg
2016.02.10.

A D-vitamin-hiány okai

Napsütéses időben akár fél óra szabadban eltöltött idő is elég lehet, hogy napi D-vitamin szükségletünket fedezzük. A téli borongós hónapok alatt azonban gyakran alakul ki hiányállapot, melynek tünete például a gyakori légúti fertőzésekben is megmutatkozhat.

#máj
2016.02.07.

Vigyázz a májadra!

A mértéktelen alkoholfogyasztással nem csak az agysejtjeinket romboljuk, hanem a májunkat is súlyosan károsítjuk. De nem csak ez, hanem a nehéz, zsíros ételek, a mozgáshiány és a túlsúly is ártalmas.

#influenza
2016.02.06.

Az influenza nem játék, vedd komolyan!

A téli időszak jellegzetes betegsége az influenza, amelynek szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek - ezért nem érdemes azok kialakulását kockáztatni.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#rák
2016.02.04.

Rákellenes Világnap: minden, amit nem mertél megkérdezni a rákról

Ma, február 4-én van a Rákellenes Világnap. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a rákos megbetegedések esetén az, hogy időben felismerjük a tüneteket, így növelve a sikeres kezelés esélyeit. Cikkünkben összefoglaljuk, mit kell tudnod a rákról.

#kutya
2016.01.27.

Kivédhető egy kutyatámadás?

Évente több kutyatámadásos esetről számol be a sajtó. Vajon mit lehet tenni, ha hazafelé menet egy szabadon kószáló kutyával találod szembe magadat?

#influenza
2016.01.25.

6 tipp az influenza és a megfázás megelőzésére

Képzeld el azt a helyzetet, hogy a padtársad köhög melletted, a menzán a hátad mögött tüsszög valaki, a buszon pedig szinte mindenki szipog körülötted! Van esély arra, hogy elkerüld valahogy a vírusokat és bacikat?

#szmog
2016.01.25.

Szmogriadó: Mit tehetsz az egészséged megőrzése érdekében?

A napokban a fővárosban és több vidéki nagyvárosban is meghaladta az egészségügyi határértéket a szálló por koncentrációja. Ez azt jelenti, hogy az általunk belélegzett levegőben a szennyező anyagok koncentrációja eléri a levegőminőségi határértéket. Mi a teendő ilyenkor?

#std
2016.01.22.

Nemi betegségek tesztje az orvosnál

A szexuális úton terjedő betegségek (STD-k) vizsgálatára számtalan módszer van. Hogy megtudd, neked melyik vizsgálati módszerre van szükséged, és az mivel jár, olvasd el cikkünket!

#depresszió
2016.01.21.

Amikor a depressziót egy betegség váltja ki - Mi állhat a háttérben?

A depresszió olyan betegség, amely a folyamatos szomorúság és érdektelenség miatt az érintettek egész életére rányomja a bélyegét. A megfelelő kezelés fontosságán túl dr. Hubina Erika, endokrinológus azokra a betegségekre hívta fel a figyelmet, amelyek hangulatzavarokat okozhatnak.

#köhögés
2016.01.17.

Nem mindegy, hogy mit szedsz köhögésre!

A köhögés az egyik leggyakoribb tünet, amivel a téli időszakban orvoshoz, gyógyszerészhez szoktunk fordulni, vagy épp a házi patikából keresünk gyors megoldást a kezelésére. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyászt a köhögéscsillapítók és köptető hatású szerek szedésével kapcsolatban kérdeztük.

#jég
2016.01.11.

Óvatosan a jégre lépéssel!

Télen a befagyott tavak, folyók és más kisebb-nagyobb vízterek szinte csábítanak a csúszkálásra, a korcsolyázásra vagy más jeges játékra, ez azonban csöppet sem veszélytelen szórakozás.

#alvás
2016.01.10.

Álmatlanság: mikor van szükség orvosi kezelésre?

Gondjaid vannak az elalvással? Esténként rendszeresen felriadsz és nehezen alszol vissza? A tervezettnél akár egy órával korábban felébredsz? Az álmatlanság következményeiről és kezeléséről Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus ad felvilágosítást.