Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#szoros farmer
2015.07.26.

A túl szűk ruha káros hatásai

Noha ismét divatba jöttek a szoros farmerek és miniruhák, a túl szűk ruha viselése amellett, hogy nem mindenkin néz ki jól, még az egészséget is veszélyezteti. Íme 7 olyan probléma, amit a túl szoros ruhák viselése okoz.

#kontaktlencse
2015.07.17.

Tíz mítosz a kontaktlencséről

A mai napig sok a félreértés, mítosz a kontaktlencsével kapcsolatban, pedig nagyban megkönnyítheti a hétköznapokat.

#hajhullás
2015.07.13.

Hajhullás és kopaszodás

Átmeneti hajhullás kialakulhat drasztikus fogyókúra során, magas láz, műtét vagy stressz, helytelen táplálkozás vagy fogamzásgátló tabletta szedése során, és terhesség alatt is.

#asztma
2015.07.10.

Az asztma fellángolása: előzd meg a rohamot!

Ha asztmás vagy, akkor bizonyára ismerős számodra az asztma fellángolása, amikor a tüneteid felerősödnek. Mit tehetsz, hogy megelőzd? Cikkünkben összegyűjtöttük a teendőket.

#fesztivál
2015.07.08.

Elsősegélydoboz fesztiválozóknak

Sose indulj el elsősegélydoboz nélkül, ami szinte az egész fesztivál alatt hű társad lehet majd! Fel kell készülnöd minden lehetséges helyzetre, hiszen sosem tudhatod, hogy mi fog történni.

#nap
2015.07.07.

A kínzó napégés

A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal erősebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben. Szinte mindenki leégett már életében legalább egyszer.

#nyár
2015.07.03.

Hogyan kerüljük el a nyár veszélyeit?

Nyár, brutális meleg, szikrázó napsütés. Mindenki nyaralni szeretne menni. Milyen jó is lenne egy tó partján ülni és lógatni a lábunkat. Azonban ez a kikapcsolódás rengeteg veszélyt is rejt magában!

#szorongás
2015.07.02.

A szorongás tünetei

Bár a szorongás normális emberi reakció, a tünetek aggasztó méreteket ölthetnek hosszútávon, ha a szorongás erősödik. Lássuk, melyek ezek.

#cukorbeteg
2015.06.27.

Hogyan fesztiválozz, ha cukorbeteg vagy?

A nyár a fesztiválok időszaka. Sok cukorbeteg azonban önként lemond ezekről a programokról azért, mert fél, hogy a betegsége problémát okoz neki a többnapos rendezvénysorozat alatt. Pedig néhány óvintézkedés betartásával könnyedén elejét vehetjük a későbbi problémáknak, így pedig lesz idő és lehetőség a felhőtlen szórakozásra.

#orvos
2015.06.25.

Mit kérdezz az orvostól, ha allergiás vagy asztmás vagy?

Időnként előfordulhat velünk, hogy bizonyos helyzetekben, például az orvossal való konzultáció alkalmával „lefagyunk”, és nem jut eszünkbe semmi épkézláb mondat. Ilyenkor a legjobb, ha elejét vesszük a problémának, és még otthon felkészülünk az orvossal való találkozóra.

#gyomorégés
2015.06.24.

Tudnivalók a gyomorégésről

A gyomorégés egy általános folyamat, ami alkalmanként bárkinek kényelmetlenséget okozhat. Abban az esetben, ha ez gyakran jelentkezik, valószínűleg reflux betegség (GERD) áll a tünet hátterében. A gyomorégés megelőzhető és kezelhető is, ám gyakori megjelenése esetén javasolt felkeresni egy szakértőt, aki részletes kezelési tervet javasol számodra.

#rühesség
2015.06.21.

Rühesség: kínos, de kezelhető

A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, így például az ujjak közötti területeket, a mellbimbó udvarát és a nemi szervek környékét.

#fertőzés
2015.06.16.

Hogyan előzzük meg a fertőzéseket nyaralás során?

A nyári szünidőben útra kelünk, és akár a világ egy-egy távoli pontjára szervezzük nyaralásunkat. Ismeretlen terepen nemcsak kalandok és életre szóló élmények várnak ránk, hanem olyan kórokozók is, amelyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

#napégés
2015.06.10.

A túlzásba vitt napozás következményei

A legtöbben pontosan tudjuk, hogy miért és mennyire fontos a megfelelő fényvédelem. Sokan azonban még mindig nem elégszer, vagy nem megfelelően használják a naptejeket, vagy a déli órákban is strandolnak, sportolnak a szabadban. Mindez azért különösen veszélyes, mert a gyakori napégés számos bőrelváltozás alapja lehet.

#melanoma
2015.06.04.

Téged is fenyegethet a melanoma!

A melanoma rosszindulatú daganattípus. Kialakulhat a bőrfelszínen vagy a nyálkahártyákon is, igen ritka esetekben a szemben. A melanoma leggyakrabban anyajegyből fejlődik ki, kialakulására hajlamosabb, akinek világos, leégésre hajlamos bőre, nagyszámú veleszületett anyajegye van és rendszeres UV sugárzásnak van kitéve. Az intenzív napozás, szoláriumozás, a fiatalkorban elszenvedett napégések különösen megnövelik a betegség rizikóját.