Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#reflux
2015.02.16.

Mit kell tudni a savas refluxról?

A gyakori, erős gyomorégés az egyik jele a gastroesophagealis reflux betegségnek (GERD), vagy ismertebb nevén a savas refluxnak. A GERD nem csak az időseket veszélyezteti, az aktív életet folytató, egészséges tiniket is érintheti.

#influenzás
2015.02.12.

Mit együnk, ha influenzásak vagyunk?

Miközben az influenzától szenvedsz, azon gondolkozol, hogy vajon van olyan étrend, ami segít a gyógyulásban, létezik influenza-diéta?

#stressz
2015.02.12.

Mindennapi stresszeink

Túl nagy a külső nyomás rajtad? Dolgozatírás előtt alig alszol? A túlfeszített tempó miatt folyton csak ennél? Nem vagy egyedül a problémáddal. Mindenkivel - felnőtt, tini, gyerek - előfordul, hogy stresszel valami miatt. Az elkerülhetetlen stressz azonban kezelhető, keretek közé szorítható.

#cukorbetegség
2015.02.11.

Segítség, cukorbeteg vagyok! Mikor kell orvost hívni?

Hiperglikémia akkor jelentkezik, amikor a vércukorszint magasabb annál, mint amennyi megengedett. Hívj orvost, ha egész nap magas a vércukorszinted, vagy ha azt veszed észre, hogy a vércukorszinted minden nap ugyanabban az időszakban magas!

#pánikbetegség
2015.02.09.

A pánikbetegségről I.

A szervezet természetes válaszreakciója egy lehetséges veszélyre az ellentámadás vagy a menekülés. Amint az agyad veszélyt észlel, azonnal aktivizálja azokat a területeit, amelyek megvédik a veszélytől. Az agy válaszként adrenalint és hormonokat jutat az egész testedbe, így reagálhatsz a fenyegetettség forrására. Ezt a védelmi mechanizmust hívjuk „küzdj vagy menekülj” válaszreakciónak, az érzelmi és a fizikai összetevői pánikként élnek a tudatunkban.

#kórházi tartózkodás
2015.02.07.

Mit vigyél magaddal a kórházba? - 10 tipp

Melyek azok a dolgok, amelyekre szükséged lehet, ha kórházba mész? Segítségünkkel biztos lehetsz abban, hogy semmi sem hagysz majd otthon.

#fej
2015.02.06.

Üdítőitalok és migrén

A migrénes fejfájás rendkívül fájdalmas és kimerítő lehet. Jó, ha tudod, hogy bizonyos üdítőitalok egyes összetevői kiválthatják a fejfájást, illetve befolyásolhatják annak lefolyását.

#szén-monoxid
2015.02.05.

A szén-monoxid veszélyei: alattomos gázmérgezés

Bár minden fűtési szezonban felhívják a szakemberek a figyelmünket a szén-monoxid mérgezés veszélyére, a híradókban mégis rendszeresen beszámolnak olyan halálesetekről, amelyek egy ellenőrizetlen kémény vagy egy rossz kazán miatt következtek be.

#asztma
2015.02.04.

Asztma és influenza II.

Az influenza elleni oltások nem tartalmaznak élő vírusokat és nem okoznak influenzát.

#cisztás fibrózis
2015.02.03.

Cisztás fibrózis: receptek

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#méhnyakrák
2015.02.02.

A méhnyakrák kezelésén túl

A korai stádiumban lévő méhnyakrák sikeresen kezelhető. A kezelése, és a teljes felépülés esélye a méhnyakrák stádiumától függ. Mindent figyelembe kell venni: az életkort, az egészségi állapotot, az életvitelt, és azt is, hogy a páciens esetleg szeretne-e gyermeket.

#allergia
2015.02.01.

A nikkel allergia kezelhető!

Vörös foltok, kiütések és viszketés – a nikkel allergia jól ismert tünetei. Kialakulásukhoz sok esetben elég egy rosszul megválasztott fülbevaló, nyaklánc, vagy öv. Jó hír, hogy a nikkel allergia kezelhető, a deszenzitizáció segítségével nem csak a kedvenc kiegészítőket viselhetjük, de a magas nikkel tartalmú ételek fogyasztása sem okoz többé panaszokat.

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#aids
2015.01.29.

Élet HIV-fertőzöttként: tények és tévhitek

Ha HIV-fertőzött vagy, az azt jelenti, hogy AIDS-es vagy? A HIV-vírus hogyan terjed? A tünetekből rá lehet ismerni a HIV-fertőzöttségre? Gyógyítható a betegség? Bárki elkaphatja? Ezekre, és sok más kényes kérdésre ad választ cikkünk.

#hpv
2015.01.28.

Kínos probléma: HPV-szemölcsök

Az intim szemölcsök kialakulásáért a humán papilloma-vírus okozta fertőzés a felelős. Leggyakrabban a végbélnyílás körüli bőrfelületen fordulnak elő, de kialakulhatnak a rectum belső felületén is.