Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#hüvely
2014.08.24.

Kínos folyások: a hüvelyfertőzésekről mindent

Minden lány életében eljön az a kor, amikor nővé érik. Ez a folyamat nem utolsó sorban lelki és testi változásokat is eredményez. Az egyik leggyakrabban előforduló nőgyógyászati panasz mind ifjú, mind idősebb korban a hüvely különféle folyásai. Hogy miért van? Mit lehet tenni? A válasz mindig is az orrunk előtt volt, csak épp nem vagyunk hajladóak észrevenni azt...

#asztma
2014.08.18.

Légszomj, fulladás? Lehet, hogy asztmád van!

Az asztma kezelésének általános alapelvein túl van néhány különleges, gyermekkorban jelentkező sajátosság, mellyel nem csak a kezelőorvosnak, de a szülőnek és neked is tisztában kell lenned.

#cukorbeteg
2014.08.13.

Miért nem teszünk semmit a cukorbetegség ellen?

A 2-es típusú cukorbetegség a túlzott szénhidrát fogyasztás és a mozgásszegény életmód miatt, napjaink népbetegségeinek listáján dobogós helyezést ért el. A betegség terjedését a rendszeres szűrés és a családokban végbemenő életmódváltás segíthet meggátolni.

#cukorbeteg
2014.08.13.

Cukorbetegség: tanácsok fesztiválozóknak

Attól, hogy valaki cukorbeteg még nem kell lemondania a fesztiválokról. Tény, hogy néhány nagyon fontos szabályt be kell tartani, és a bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelni, de ha ezek rendben vannak, akkor bátran szórakozhatnak a cukorbetegek is.

#ájul
2014.08.11.

Hogyan előzheted meg az ájulást?

Ájulás előtt előfordulhatnak látászavarok, felgyorsult szívverés, izzadás, émelygés, hányás. Hogyan lehet megelőzni az ájulást?

#parlagfű
2014.08.11.

Autózás allergénmentes környezetben

A mutatós plüsskárpit a poratkák kedvelt élőhelye, a kiömlött kávéfolt a szőnyegen ideális hely a baktériumok megjelenéséhez, a tavalyi pollenszűrővel működtetett klíma hatásfoka mellett pedig akár lehúzott ablakkal is közlekedhetnénk. Mit tegyünk, hogy az allergéneket száműzzük az autónkból?

#sportsérülés
2014.08.10.

Foci az oka a legtöbb sportsérülésnek

Egy, a Pediatrics szaklapban megjelent kutatás szerint a világ egyik legnépszerűbb sportja, a labdarúgás gyakorlatilag egyet jelent a leggyakoribb sportsérülésekkel. Ráadásul a legtöbb sérülést szenvedett focista fiatal tizenöt év alatti.

#barkácsolás
2014.08.09.

A barkácsolás veszélyei

Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!

#parlagfű
2014.08.07.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj-, és arcduzzanat is jelentkezhet.

#cukorbeteg
2014.08.07.

Hogyan randizz, ha cukorbeteg vagy?

Attól még, hogy cukorbetegségben szenvedsz, egyáltalán nem kell lemondanod a randizásról. A következő pár tippel is ezt szeretnénk bizonyítani neked. Ezek segítenek abban, hogy úgy érezd, nem vagy hátrányos helyzetben a betegséged miatt.

#utazás
2014.08.04.

Utazás és asztma

Jó szórakozás utazgatni egy addig ismeretlen helyen, de ha asztmás vagy, nem biztos, hogy örömteli lesz az út. Mert egy idegen helyen sosem tudhatod, mikor tör rád a roham.

#elsősegély
2014.08.02.

Elsősegély kisokos: hogyan vigyázz a saját és mások testi épségére

A legfontosabb, hogy ne tegyél semmi olyat, amivel csak rontanál a helyzeten. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig. A legjobb szándék ellenére is végzetes lehet egy elhibázott segítségnyújtási manőver, ezért csak nagy körültekintéssel és óvatossággal közelítsd meg a problémát.

#nyár
2014.07.31.

Mi kerüljön utazáskor az egészségügyi csomagba?

A nyár alkalmával a legtöbb ember felkerekedik, és kisebb-nagyobb vakációkra indul. Bizonyára te is tervezel valami hasonlót. A bőröndbe a nyári ruhák és a bikini mellé nem árt egy plusz csomag, amely tartalmazza a megfelelő eszközöket, gyógyszereket. A KamaszPanasz összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos nyaraláshoz.

#nyár
2014.07.31.

Vigyázz az egészségedre nyáron is!

Tombol a vakáció, a gondtalan kikapcsolódás és szórakozás időszaka. A számodra kevésbé ismert, vagy ismeretlen környezetben azonban sok kellemetlen meglepetésnek, veszélynek vagy kitéve...