Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#emésztés
2014.07.30.

Puffadás, gyomorégés: tippek a jobb emésztésért

A rohanó életvitel, a helytelen étkezés, a stressz és a kevés mozgás miatt sokan küzdenek emésztési panaszokkal. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével áttekintjük a leggyakoribb problémákat és kezelésükkel kapcsolatban is igyekszünk megoldást kínálni.

#parlagfű
2014.07.29.

Előzd meg a szénanátha szövődményeit!

A pollenszezonban jelentkező tüsszögéssel, orrfolyással és köhögéssel járó panaszokat hajlamosak vagyunk fél vállról venni. A házi patikából beszerzett, recept nélküli kapható szerekkel átvészelt allergiás időszak azonban hosszú távon kellemetlen szövődményeket is okozhat.

#kötőhártyagyulladás
2014.07.24.

A kötőhártya-gyulladás

Ha kötőhártya-gyulladásod van, úgy érezheted, hogy szemedben van valami, amit nem tudsz eltávolítani. Ébredéskor a szemek összeragadhatnak a szemből folyó váladék miatt, a szem fehér része pedig rózsaszínesen elszíneződhet, és a látásélesség is romolhat.

#hang
2014.07.23.

Divat, zene, fesztivál… Hangerő következményekkel

Végre itt a vakáció – ilyenkor sokféle szabadidős tevékenység közül választhattok. Zene nélkül nyáron is elképzelhetetlen az élet, úgyhogy megértjük, hogy alig várjátok már kedvenc rendezvényeiteket. Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, haverok, buli, szórakozás… ti hová mentek az idén? Akárhová is készültök, érdemes megszívlelnetek néhány jó tanácsot. Hogy évek múlva is ugyanilyen természetesen élvezhessétek a legjobb zenéket.

#hirtelen szívhalál
2014.07.21.

Mit csinálj, ha valaki fuldoklik melletted?

Tombol a nyár, s vele együtt a strandszezon. Ám, mint tudjuk, a strand igen veszélyes üzem, még a gyakorlott úszók sem érezhetik magukat feltétlen biztonságban. Egy görcs, vagy rosszul vett levegő miatt bármikor adódhat probléma, amikor a környező emberek segítségére van szükség. Te mernél segíteni?

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak
#allergia
2014.07.20.

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak

Nyáron rengeteg ízletesebbnél ízletesebb gyümölcs közül választhatsz, hogy feltöltsd szervezeted vitaminokkal. Azonban nem árt az óvatosság, mert bizony a gyümölcsök is okozhatnak allergiát!

#elsősegély
2014.07.19.

Az elsősegélydoboz 8 alapeleme

Segítünk praktikusan összeállítani a saját elsősegélydobozodat! Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned, ha útra kelsz?

#szúnyog
2014.07.19.

Mindent a szúnyogcsípésről

A szúnyogok és a szúnyogcsípés bosszantó, és ráadásul több betegséget is terjesztenek. A legnagyobb valószínűséggel a szúnyogok hajnalban vagy alkonyatkor csíphetnek meg bennünket, mivel ilyenkor a legaktívabbak. Azonban nem mindig kivitelezhető, vagy esik jól ezekben az órákban a lakásban tartózkodni. Milyen módszerekkel tarthatod kordában a vérszívókat?

#medúza
2014.07.18.

A nyaralást is tönkreteheti a halallergia

A hal vagy a tenger gyümölcseinek fogyasztását követő szokatlan tüneteket vegyük komolyan, az allergiás reakció súlyos, életveszélyes állapotot is előidézhet!

#pikkelysömör
2014.07.16.

Pikkelysömör: mire figyeljünk nyáron?

A pikkelysömör a bőrt, hajas fejbőrt, körmöket érintő bőrbetegség. A nyári időszakban, a lengébb ruhadarabok viselése még inkább felhívja a figyelmet a legtöbbször a hajas fejbőrön, térd, könyök és körmök területén jelentkező jellegzetes tünetekre.

#fesztivál
2014.07.16.

Hogyan védd a füleidet egy zenei fesztiválon?

A zajszintek a színpadok körül elérhetik a 110 decibelt is, vagy többet. Ez olyan hangos, mintha közvetlenül egy működő légkalapács mellett lennél. Ha túl sok időt töltesz hangos zene hallgatásával, akkor sajnos nagyon veszélyezteted a füledet, kockáztatva a fülzúgás és a hallásvesztés veszélyét.

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.