Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#rovarok
2014.07.12.

A rovarcsípés veszélyei

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár halálhoz is vezethet.

#medence
2014.07.10.

Veszélyek a medencében

Bőrgomba, hüvelygomba, kötőhártya-gyulladás, a külső hallójárat gyulladása, vagy vírusos szemölcsfertőzés lehet a strandolás, fürdőzés eredménye. Éppen ezért érdemes kicsit odafigyeljünk testünk egészségére, ha vízközelben vagyunk.

#húgyút
2014.07.09.

Gyakori húgyúti fertőzések lányoknál

A lányok anatómiai okok miatt sokkal fogékonyabbak a húgyúti fertőzésekre. A húgycsövük viszonylag rövid, ezért a kórokozó baktériumok nagyon könnyen a húgyhólyagba vándorolhatnak, másrészt a húgycső-nyílás közel van mind a végbélnyíláshoz, mind a hüvelyhez.

#cukorbeteg
2014.07.08.

Mire ügyeljenek a cukorbetegek utazáskor?

A diabétesszel élőknek nemcsak a nyaralás alatt, hanem utazás közben is fontos az otthon megszokott módon gondoskodni magukról, odafigyelni a betegségükből adódó lehetséges problémákra, felkészülni azok elhárítására. Dr. Bibok György diabetológus, az Endokrinközpont főorvosának tanácsai a nyaralásra való felkészüléshez.

#baleset
2014.07.08.

Az autóbalesetek következményei

Egy autóbaleset felkavaró élmény. Gondolj bele abba, hogy a következményei szinte ugyanolyan felkavaróak. A balesetet követő órákban vagy napokban az emberek még mindig nem tették túl magukat a baleseten – főleg ha úgy érzik, hogy a baleset elkerülhető lett volna.

#vese
2014.07.04.

A vese morfológiai (alaki) rendellenességei

A vese a kiválasztó szervrendszerhez tartozik, feladata a vér szűrése, a salakanyagok kiválasztása a vizeleten keresztül. Fejlődési rendellenességei igen sokfélék lehetnek.

#medúza
2014.07.04.

Mit tegyél, ha megcsípett egy medúza?

A medúzák a csalánozók családjába tartoznak és a hosszú csápjaikban méreganyagot raktároznak. A legtöbb medúzacsípésre egy erős allergiás reakció a válasz, ám vannak olyan fajok, amelyek csípése akár halált is okazhat. Éppen ezért ha megcsípett egy medúza, azonnal kérj orvosi segítséget!

#alvás
2014.07.03.

Aludj, hogy megelőzd a későbbi memóriazavarokat!

Akár túl sokat, akár túl keveset alszik valaki, egy friss vizsgálat eredményei alapján idős korára valószínűleg memóriazavarai lesznek. A kutatók szerint a szellemi frissesség hosszú távú megőrzését napi 7 óra alvással biztosíthatjuk.

#botulizmus
2014.07.02.

Botulizmus: Magyarországon is van megbetegedés

Magyarországon (1 eset) és Grúziában, illetve Franciaországban (3 eset) is olyan botulizmus megbetegedések fordultak elő, melyeket megelőzően a betegek egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztottak.

#fertőzés
2014.07.01.

Gyomor-bélrendszeri fertőzések

A gyengébb szervezetek hamarabb kiszáradnak, és az ellenálló képességük is kevésbé hatékony, ezért esetükben egy gyomor-bélrendszeri fertőzés komoly következményekkel járhat.

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#cukorbetegség
2014.06.28.

Harc a száraz bőrrel cukorbetegség esetén

Ha cukorbeteg vagy, nagyobb az esélyed a bőrproblémákra. Sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a kockázatot! Alábbi egyszerű tanácsaink segíteni fognak ebben.

#nyár
2014.06.27.

Maradj egészséges utazás alatt is!

Egyszerűen és hatékonyan csökkentheted az esélyét bizonyos baleseteknek és betegségeknek, ha követed az alábbi tanácsokat. Ezeket az ésszerű és hasznos tippeket követve, szinte biztos, hogy egy felejthetetlen és biztonságos, gondtalan vakációt tölthetsz anélkül, hogy bármilyen bajod esne!

#mellrák
2014.06.26.

Csökkenthető a mellrák kockázata

A túlsúlyról számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szülész-nőgyógyásza.

#szem
2014.06.23.

Vörös, könnyező szemek: az allergia tünetei

A jól ismert orrdugulással, tüsszögéssel és orrfolyással járó tünetek mellett az allergia a szemeket sem kíméli: irritáció, viszketés, vörösség, kötőhártya-gyulladás is jelentkezhet. A szemtünetek akár önállóan, egyéb panaszok nélkül is megjelenhetnek.