Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#drog
2016.01.07.

Drog- és alkoholprobléma: ne verd át magad!

A drog: tudatállapot módosító hatású szer. Sajnos nagyon gyakori a használata: társaságban, unalomból, erőfitogtatásból, felnőttséget mímelve, egymást beleheccelve az „utazásba”, szinte észrevétlenül válnak fiatalok drogfüggővé.

#e-cigaretta
2015.12.18.

E-cigaretta: mi a szakértők véleménye?

Az elektronikus cigaretta egy új, a dohánytermékek közé sorolt eszköz, amelynek az egészségre gyakorolt hatásai és népegészségügyi kockázatai nem ismertek pontosan, a vele kapcsolatos információk ellentmondásosak. Íme, a Magyar Orvostársaságok Szövetségének állásfoglalása.

#ecstasy
2015.11.22.

Az ecstasy ölni is képes

Egy féktelen buli alkalmával lehetséges, hogy megkínálnak ectasy-val. Azonban nem árt, ha tudod, az életeddel játszol, ha igent mondasz rá! Milyen hatásokra, mellékhatásokra, kockázatokra számíthat, aki ecstasyt vesz be?

#ne gyújts rá
2015.11.19.

Nagyon sokan dohányoznak Magyarországon

Európai viszonylatban nagyon sokan dohányoznak Magyarországon, pedig ennek jelentős egészségügyi következményei vannak - olvasható az MTI-n.

#stoptober 2015
2015.11.10.

Megvannak a STOPTOBER pályázatunk nyertesei!

A dohányzásról való leszokás nem egyszerű feladat, azonban egy életre szóló döntés, amellyel számos egészségügyi probléma rizikója csökkenthető. Nagy örömmel fogadtuk pályázataitokat, amelyek pontosan ezekre a veszélyekre hívták fel a figyelmet. Lássuk, melyik művet ítélte a legjobbnak a zsűri, és melyik volt az, amely a közönség kedvencévé vált.

#elektromos cigaretta
2015.10.30.

Az elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre

Az elektronikus cigaretta sem veszélytelen az egészségre, a kifújt vízpára propilén-glikollal, glicerinnel, aldehid, keton és észter vegyületekkel telített - figyelmeztet közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

#dohányzás
2015.10.27.

A legjobb dohányzásellenes plakátok

A káros szenvedélyekről valóban nem könnyű lemondani. Sokan küzdenek a cigarettázás dilemmájával is: letenném, de nem megy. Sok esetben a végső elhatározáshoz elég egyetlen dolog, ami kizökkent, eltántorít vagy épp sokkolóan hat. Rosszabb esetben ez egy betegség, ami a dohányzás miatt alakult ki. Jobb esetben egy olyan tény, amire eddig nem is gondoltál. Íme, néhány elrettentő plakát, amely rámutat, hogy miért nem érdemes dohányozni.

#dohányzás
2015.10.24.

Még egy ok a leszokásra: veszélyes vegyületek a cigarettákban

Minden egyes percben, amikor nem dohányzol, valami csodálatosat teszel az egészségedért. Vannak olyan hatások, amik rögtön jelentkeznek, és vannak hosszú távúak is. Amint leteszed az utolsó cigarettádat, a testedben pozitív változások kezdődnek.

#leszokás
2015.10.23.

Leszoknál a cigiről? Ne keress kifogásokat!

Ha dohányzol, bizonyára rengeteg kifogást találtál már ki arra, hogy miért nem hagyod abba. De mennyire állják meg ezek a helyüket? Íme, 7 gyakori kifogás, és a megoldás, hogy túljuss rajtuk.

#dohányzás
2015.10.14.

Mit kell tudni az e-cigarettáról?

Valószínűleg már sokat hallottál az elektromos cigiről, amit e-cigarettának, vagy e-ciginek is hívnak. Sokan úgy vélik, hogy használata egy egészségesebb módja a dohányzásnak, vagy egy jó módja a leszokásnak. Vajon tényleg alkalmas arra, hogy segítségével letedd a cigit?

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!