Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#másnapos
2014.04.02.

Buli-tréninget tartottak fiataloknak orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!
#drog
2014.02.20.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!

"Körülbelül már fél éve szívok füves cigit, és alkalomszerűen használok más drogokat is. Átlagosan egy héten háromszor csinálom, hétvégente pedig egy kicsit többször. De úgy érzem, hogy lassan tönkreteszi az anyag teljesen az életem."

#dohány
2014.01.24.

Nemdohányzók védelme: két év, százezer ellenőrzés

A szórakoztató és vendéglátó-ipari egységekre szabták ki a legtöbb bírságot az elmúlt évben a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal éves összesítéséből az is kiderül, hogy tavaly közel 50 ezer egységet kerestek fel a tisztiorvosok és a közegészségügyi felügyelők.

#dohányzás
2014.01.15.

Amit tudni érdemes a dohányzásról

Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni- még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre.

#dohány
2014.01.08.

Leszokni újévkor sem egyszerű

A dohányosok 40 százaléka tesz valamilyen újévi fogadalmat, és közülük minden második káros szenvedéllyel élő a cigarettára vonatkozóan hoz meg egy döntést – derül ki a Szinapszis Kft. közel 700 dohányos megkérdezésével végzett felméréséből.

#szintetikus marihuána
2014.01.03.

A szintetikus marihuána veszélyesebb

A szintetikus marihuánának semmi köze az igazihoz. Ráadásul viszonylag könnyen hozzáférhető, ami nagy veszélyt jelent a fiatalok egészségére, míg a sima marihuánát több száz évig rekreációs és gyógyítási célokból használták, és jóval kevésbé veszélyes, mint a szintetikus társa.

#dohány
2013.11.20.

Egyre kevesebben dohányoznak Magyarországon

Az elmúlt években a nemdohányzók védelme érdekében tett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a dohányosok száma - mondta Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#drog
2013.09.11.

A legtöbb függő tinédzserként kezdte

Az amerikai fiatalok jelentős része fogyasztott már alkoholt, és igen sokan vannak, akik drogokat is kipróbáltak. A drog- és alkoholfüggőséggel küzdők jelentős része tinédzser korában kezdte el a függőségét okozó szereket fogyasztani.

Rush és Flow: két veszélyes szer
#rush
2013.08.16.

Rush és Flow: két veszélyes szer

Közel hetente azonosítanak be új, illegális kábítószert az EU tagállamaiban, ahol a hatóságok küzdelmét megnehezíti az interneten való terjesztés - közölte a kábítószer és kábítószer-függőség európai megfigyelő központja (EMCDDA).

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

A varázsgomba hatásai
#varázsgomba
2013.06.21.

A varázsgomba hatásai

Kedves KamaszPanasz! Azon gondolkodom, hogy kipróbálom a psilocybin-gombákat. Milyen hatásai lehetnek az agysejtekre és az egész testemre? Mit lehet még tudni róluk? Azt hallottam, hogy a varázsgomba nem olyan veszélyes, mint az LSD, sőt a gomba egyáltalán nem ártalmas. A psilocybin-gomba esetleg tartalmazhat LSD-t is?

#dohányzás
2013.05.31.

Nem akar több ember leszokni a dohányzásról

Nem változott a dohányosok leszokási hajlandósága az elmúlt két évben – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, közel 700 dohányos felnőtt megkérdezésével végzett kutatásból, amelyet a piackutató cég a Nemdohányzók Világnapja alkalmából készített.

#dohányzás
2013.05.13.

Túl vonzóak a cigarettás dobozok

„A dohányzás károsítja az Ön és környezete egészségét.” – biztosan ismerős mondat, főként azok számára, akik dohányoznak. Nem ez az egyetlen módszer azonban, amellyel az Európai Unió döntéshozói igyekeznek kevésbé vonzóvá tenni a dohányzást a tagországok polgárai számára.

#alkoholfogyasztás
2013.04.25.

A fiatalok alkoholfogyasztási szokásai

Hazánkban az alkohol okozta halálozás kimagasló, ugyan nem fogyasztunk lényegesen nagyobb mennyiségű alkoholt, mint az unió többi lakosa, azonban a gyenge minőségű italok miatt a májbetegek száma lényegesen magasabb. Ráadásul az alkohol olyan tudatmódosító szer, amelynek fogyasztását serdülőkorban nem ritkán a szülők is legalizálják.