Drog, cigi, alkohol, leszokás

#Drog, cigi, alkohol #leszokás

100 db cikk a témában

#stoptober 2015
2015.11.10.

Megvannak a STOPTOBER pályázatunk nyertesei!

A dohányzásról való leszokás nem egyszerű feladat, azonban egy életre szóló döntés, amellyel számos egészségügyi probléma rizikója csökkenthető. Nagy örömmel fogadtuk pályázataitokat, amelyek pontosan ezekre a veszélyekre hívták fel a figyelmet. Lássuk, melyik művet ítélte a legjobbnak a zsűri, és melyik volt az, amely a közönség kedvencévé vált.

#leszokás
2015.10.23.

Leszoknál a cigiről? Ne keress kifogásokat!

Ha dohányzol, bizonyára rengeteg kifogást találtál már ki arra, hogy miért nem hagyod abba. De mennyire állják meg ezek a helyüket? Íme, 7 gyakori kifogás, és a megoldás, hogy túljuss rajtuk.

#dohányzás
2015.10.14.

Mit kell tudni az e-cigarettáról?

Valószínűleg már sokat hallottál az elektromos cigiről, amit e-cigarettának, vagy e-ciginek is hívnak. Sokan úgy vélik, hogy használata egy egészségesebb módja a dohányzásnak, vagy egy jó módja a leszokásnak. Vajon tényleg alkalmas arra, hogy segítségével letedd a cigit?

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#dohány
2015.10.04.

Mi történik a testeddel, ha leszoksz a dohányzásról?

Sosem túl késő leszokni a dohányzásról! Leszokni - akármilyen korban és akárhány évnyi dohányzás után is teszed - azt jelenti, hogy a várható élettartamod ideje megnövekszik, feltéve ha azelőtt szoksz le, mielőtt komoly betegséged lenne. Íme, a leggyakoribb kérdések a dohányzással való felhagyásról.

#dohányzás
2015.10.03.

Dohányzás: a leszokás nehézségei

Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz.

#alkohol
2015.09.25.

Alkoholista a testvérem, segíteni akarok rajta

A bátyám rendszeresen sokat iszik, és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék ennek megakadályozására, hogyan segíthetnék neki leszokni az alkoholról? Még nincs 21 éves, és nagyon agresszív a viselkedése, ha piál.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

Mi az a rágódohány?
#rágódohány
2015.05.22.

Mi az a rágódohány?

A rágódohány egyike a füstmentes dohányfajtáknak. A füstmentes dohányokat vagy a különböző dohánykeverékeket általában orron keresztül szívják fel vagy ínybe dörzsölik, nem pedig elfüstölik.

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#dohány
2014.01.24.

Nemdohányzók védelme: két év, százezer ellenőrzés

A szórakoztató és vendéglátó-ipari egységekre szabták ki a legtöbb bírságot az elmúlt évben a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal éves összesítéséből az is kiderül, hogy tavaly közel 50 ezer egységet kerestek fel a tisztiorvosok és a közegészségügyi felügyelők.