nassolás
#Ezt látnod kell

5 elképesztően egyszerű nasi, ami még egészséges is

2023.10.25.
2 perces olvasási idő

Szeretnél odafigyelni, hogy a legjobb és legegészségesebb ételeket fogyaszd? A nassolási vágy ettől függetlenül rendszeresen rád tör? Semmi vész! Hiszen léteznek olyan nasik is, amik beleférnek az egészséges életmód kereteibe. Mutatunk 5 néhány perces ötletet.

Egyszerű hozzávalók, néhány perc és egy-két eszköz szükséges mindegyik recept elkészítéséhez. Neked melyik jön be?

1. Céklachips mártogatóssal

A céklát szeleteld fel a lehető legvékonyabbra, majd helyezd 80-90 fokos sütőbe, és süsd lassan mindaddig, amíg ropogós nem lesz. A mártogatóshoz keverj össze 2 evőkanál zsírszegény görög joghurtot negyed teáskanál curry porral, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Tálald 1 csészényi céklachips-szel.

Ideális választás filmnézéshez a vajas popcorn helyett!

Tápértékek:
  • 180 kalória, 5 g rost, 6 g fehérje, 11 g zsír

2. Banános ropogós

Végy 3-4 szelet teljes kiőrlésű kekszet vagy abonettet. A szeleteket kend meg cukrozatlan mogyoróvajjal (nem a csokis változat, hanem a natúr mogyorókrém a jó választás), majd helyezz mindegyikre néhány karika banánt. Ha szereted a fahéjat, meghintheted vele a nasid tetejét, amivel extra ízeket csempészhetsz ebbe a nagyszerű desszertbe.

Egy igazi agyserkentő ropogtatnivaló, ami szuper választás tanulás előtt vagy közben, illetve amikor valami édességre vágysz.

Tápértékek:
  • 214 kalória, 6 g rost, 4 g fehérje, 7 g zsír

3. Pikáns smoothie

Hogy mitől pikáns? Attól, hogy nem a klasszikus gyümölcs-tej párosítás az alapja, hanem bekerül a képbe egy egészséges zöldségféle, a kelkáposzta is. Na nem kell ám megijedni, a többi hozzávalóval eszméletlen harmonikusan működik együtt. Szükséged lesz először is egy turmixgépre: dobj bele egy 1 közepes banánt, 1 csésze apróra vágott kelkáposztát, majd adj hozzá 1 csésze mandulatejet. Pürésítsd össze ezt a három összetevőt, majd ízlés szerint cseppents bele néhány csepp mézet, esetleg szórd meg egy pici kardamommal.

Reggelire, tízóraira remek választás. A legjobb azonban akkor elkészíteni, amikor fáradtnak érzed magadat, és egy kis energiára vágysz. Ez a smoothie ugyanis tele van értékes tápanyagokkal és vitaminokkal, amik garantáltan felpörgetnek.
Tápértékek:
  • 201 kalória, 5 g rost, 5 g fehérje, 4 g zsír

4. Fitt gyümölcsös joghurt

Mindannyian ismerjük a joghurtok bolti változatait, amik igazán finomak, de nem mindig ideális az összetételük. Mi lenne, ha ennek elkészítenéd a házi változatát? Így kizárólag azok az összetevők lesznek majd benne, amik neked tetszenek, semmi felesleges adalékanyag vagy cukor. Nincs más dolgod, mint egy pohár natúr joghurtot összekeverni valamilyen idénygyümölccsel - pl. eperrel, áfonyával, fügével, barackkal vagy meggyel. Szórhatsz bele olajos magvakat is.

Kitűnő választás a melegebb napokon, például uzsonnára vagy vacsorára is jó ötlet elkészíteni.

Tápértékek:
  • 283 kalória, 7 g rost, 8 g fehérje, 7 g zsír

5. Megbolondított pufirizs

Szükséged lesz 1-2 szelet puffasztott rizsre, valamint 1 evőkanál krémes mogyoróvajra. Hintsd meg a megkent szeleteket 2 teáskanál pirított, cukrozatlan kókuszreszelékkel, végül szórd meg 2 teáskanál szárított cseresznyével - de akár frisset is használhatsz!

Tápértékek:
  • 177 kalória, 2 g rost, 5 g fehérje, 11 g zsír

Jó étvágyat, és egészséges nasizást! :)

(KamaszPanasz - realsimple.com)