Hírek

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?
#borotválkozás
2022.11.19.

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?

Álmosan állsz a tükör előtt, miközben mosod a fogad és meglátod az apró szőrszálakat az arcodon. Ez menő dolog, de ugyan ki akarna még ennyi idősen nagy bokros szakállat vagy bajszot növeszteni? Hát igen, itt az idő, hogy elkezdj borotválkozni!

A szex ellenségei: gyakori szokások a vágyak útjában
#szex
2022.11.18.

A szex ellenségei: gyakori szokások a vágyak útjában

Észrevetted már magadon, hogy megpróbáltál úgy együtt lenni valakivel, amikor gyanítod vagy tudod is, hogy nem vagy elég izgatott, vagy nem érdekel, talán csak azért mert tudtad, hogy így kiengesztelheted, vagy leáll majd az unszolással? Ha így van, akkor jobb, ha ilyet nem teszel többé.

Út a felnőttdiabetológiai rendelőbe
#diabétesz
2022.11.16.

Út a felnőttdiabetológiai rendelőbe

Mint minden kamasznak, a cukorbeteg serdülőknek is jelentős változás áll be az életükben. A számos kihívás mellett ráadásul a cukorbeteg kamaszoknak a 18 éves életkor, illetve a középiskolai tanulmányok befejezésével rendelőt kell váltaniuk, azaz a gyermekdiabetológiai szakrendelőből át kell menniük a felnőttdiabetológiai rendelőbe.

Black Friday-kor is maradj józan!
#vásárlás
2022.11.15.

Black Friday-kor is maradj józan!

Manapság, amikor minden nap lehetőségünk van rácsodálkozni egy-egy termék új árára, talán a szokásosnál is jobban várhatjuk a Black Friday akciókat. Ha valamikor, akkor talán novemberben érdemes beszerezni a nagyobb értékű háztartási gépeket. Ugyanakkor érdemes résen lenni, hogy később se bánjuk meg az elsőre kedvezőnek látszó beruházást. Ebben lehetnek segítségünkre a Tudatos Vásárlók tippjei és terméktesztjei.

Mit kell tudni a mutálásról?
#mutálás
2022.11.15.

Mit kell tudni a mutálásról?

Azon gondolkozol, hogy miért változik folyton a hangod magassága és hogy mit is jelent ez? Tudd meg a választ, és azt, hogy ez hogyan függ össze a pubertással és a növekedéssel!

Leszokási tippek dohányosoknak
#dohány
2022.11.14.

Leszokási tippek dohányosoknak

Igyál hideg vizet és egyél apró falatokat! Hideg víz szürcsölgetése vagy szívószálon való felszívása pótolhatja a cigarettaszívás okozta élményt. Egyes új tanulmányok szerint a szívószálon keresztül történő ivás dopamint szabadít fel (ez egy hormon, amely boldogságérzetet okoz), segít elűzni a rossz hangulatot.

Stresszoldás futással
#futás
2022.11.13.

Stresszoldás futással

A legtöbben nem fordítanak elég figyelmet a mentális és fizikai egészségükre. Akár egyedül, akár barátokkal futunk, zenét hallgatva vagy csendben, a mozgás mindenképpen segít abban, hogy közben átértékeljük az aznapi gondokat és megtaláljuk a megoldást. A futás és más kardio edzések a nap végén segíthetnek abban, hogy jobb legyen a közérzetünk és ilyenkor csak magunkra figyeljünk.

Ne márkát, terméket válassz!
#hűtő
2022.11.11.

Ne márkát, terméket válassz!

Önmagában a választás is bonyolult dolog, mert sok szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a számunkra legjobb döntést hozzuk és a kiszemelt termék hasznos kiegészítője legyen saját életvitelünknek.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény
#fogszabályzó
2022.11.09.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény

A helyben tartó (retenciós) készülékek olyan fogszabályozó eszközök, amelyeket a fogak rendezettségének megtartására használnak. A fogszabályozó orvos breketteket (zárakat) használ a torlódott vagy rosszul nőtt fogazat kiegyenesítésére.

Vezess biztonságosan!
#elsősegély
2022.11.08.

Vezess biztonságosan!

Már nagyon várod, hogy megszerezd a jogosítványodat? Vagy talán már meg is szerezted azt? Összegyűjtöttük a vezetést érintő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy ne maradjanak benned bizonytalanságok vagy kételyek.

6 tipp, hogy ősszel is egészséges maradj
#ősz
2022.11.07.

6 tipp, hogy ősszel is egészséges maradj

Ahogy a napok egyre rövidebbek lesznek és a hőmérséklet is csökken, minden kicsit más lesz. Ez az, amiért az ősz tökéletes alkalom a megújulásra és az új kezdetekre. Itt az idő, hogy finoman behangold az egészségedet néhány apró változtatással, amik nagy eredményeket hozhatnak.

7 technika a memóriád fejlesztésére
#memória
2022.11.03.

7 technika a memóriád fejlesztésére

Amikor egyetemi hallgató voltam, 5 tárgyat kellett idegen nyelven hallgatnom, hogy megszerezzem a diplomámat. Voltak óráim spanyolul, latinul, ógörögül, és nem is kell mondanom, hogy örülök, hogy már vége. Szó szerint órákat töltöttem az igeragozás magolásával, és valószínűleg sok fát elfogyasztottam azzal a rengeteg tanulókártyával, amelyeket használtam.