Hírek

#úszás
2021.07.06.

Az úszás jót tesz az egónknak is

Az úszás nem csak az egyik legegészségesebb mozgásforma, hanem számos egyéb pozitív hatása van. Egy norvég tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy az úszás a kondin felül az önbizalmat és a koordinációs képességet is jelentősen javítja.

#anorexia
2021.07.06.

Anorexia a családban

Miért alakulhat ki, milyen pszichés háttér áll az anorexia mögött? Milyen előnyei vannak egy ilyen szörnyű betegségnek?

#TikTok
2021.07.05.

Együtt a sértő hangok ellen – TikTok kampány az online bántalmazás ellen

Kampányt indít az UNICEF Magyarország az online bántalmazás visszaszorítása érdekében. Az Együtt a sértő hangok ellen címet viselő innovatív program időzítése nem véletlen: a cyberbullying elleni világnapon, június 18-án induló kampány aktualitását adja az is, hogy nemzetközi becslések alapján az elmúlt hónapokban akár 70%-kal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma. Ahogyan a járvány nyomán az élet egyre több területén az online térre tolódott a hangsúly, úgy vált egyre több gyerek a cyberbullying áldozatává.

#külső
2021.07.05.

Fiú vagyok, számít, hogy milyen a külsőm?

"Azt tudom, hogy a lányok nagyon ügyelnek arra, hogy jól nézzenek ki, a fiúk pedig élvezik és szeretik, ha egy lány szép, ha pedig nem az, akkor akár ki is közösíthetik. Hogy megy ez a fiúkkal? Mert elég pattanásos vagyok, apró, kékes erek vannak az arcomon, amit csak közelről lehet látni, és nem tudom, mennyire számít ez a lányoknál." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#sms
2021.07.04.

Vezetés és telefonálás: együtt veszélyes!

Ha nem lenne elég a törvényi tiltás, itt egy újabb tanulmány, amely alátámasztja, hogy milyen veszélyes is a két dolog egyszerre. Ha a büntetéstől nem félsz, olvasd el a többi ellenérvet!

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

#kánikula
2021.07.03.

Jön a hőség! Mire érdemes odafigyelni?

Nyáron nem árt odafigyelni magunkra! Milyen hatással van a rendkívüli hőség szervezetünkre? Mik a lehetőségeink a védekezésre, és mik a teendőink?

#szabadság
2021.07.02.

Amikor a tininek több szabadság kell

Fontos, hogy lehetőséget adj gyermekednek a felelősségteljes viselkedés gyakorlására, hiszen ha mindig mindent megcsinálsz helyette, soha nem lesz önálló. Adj neki elég szabadságot, hogy ezt megtanulhassa. Ha például minden nap te nyaggatod a házi feladat megírása miatt, csak azért fogja megcsinálni, hogy végre elhallgass, így ha idősebb lesz, nehezebben fogja kezelni a komolyabb helyzeteket önállóan.

#klímaváltozás
2021.07.01.

A túlfogyasztás napja

Te tudod, mikor van a túlfogyasztás világnapja? Minden évben más időpontban - attól függően, hogy az emberiség fogyasztása mikor lépi túl azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve a fogyasztásunkkal járó kibocsátást elnyelni.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt
#alvás
2021.06.30.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt

Esténként fáradtan zuhansz ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódsz? Nem vagy egyedül a problémáddal, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus tanácsai segíthetnek.

#vitamin
2021.06.30.

Ezekre a vitaminokra van szükséged 16 éves kor fölött

A kamaszkor óriási változásokat jelent mind a testedben, mint a lelkedben. Az addig megszokott gyermeki testedből felnőtt test válik, és ez számtalan anatómiai, biológiai és biokémiai változással jár együtt. Kialakulnak az elsődleges nemi jellegek, kialakul a férfias, illetve a nőies test: a lányok csípője, míg a fiúk válla szélesedik, nem kívánt helyeken jelenik meg szőr, és sokak mindennapjait nehezítik meg ilyenkor a pattanások is. (x)

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

#fogyókúra
2021.06.29.

Fogyni szeretnél? Segítünk!

Elhatároztad, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól? Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadnod, ha szeretnéd átformálni a tested.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?
#bicepsz
2021.06.28.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?

Egyre több kamasz fiú foglalkozik a testépítés gondolatával. Erősebbek, vonzóbbak szeretnének lenni a többieknél. A tükörbe nézve feszülő mellizmot, széles vállakat szeretnének látni. Vannak, akik mindent megtesznek külsejük tökéletesítése érdekében. Kérdés: megéri-e?