Hírek

Az elektromos cigaretta veszélyei és mellékhatásai
#elektromos cigi
2021.04.14.

Az elektromos cigaretta veszélyei és mellékhatásai

Az elektromos cigi egy akkumulátorról üzemelő eszköz, ami a hagyományos cigaretta alternatívájaként látta meg a napvilágot. Vannak, akik úgy vélik: kevésbé káros az egészségre, ráadásul olcsóbb is. De vajon igaz ez?

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#élettartam
2021.04.10.

Tudományos tény: eddig élhet egy ember

Az emberi élettartam végső határa 115 év lehet egy új amerikai tanulmány szerint, mely évtizedek adatait elemezte - írta a BBC hírportálja a Nature tudományos lap alapján.

#étkezési zavar
2021.04.10.

Öngyilkossághoz is vezethetnek az étkezési zavarok

Meglepő igazságokat is tartalmaz az Étkezési Rendellenességek Akadémiája (The Academy of Eating Disorders) által közzétett lista, amelyről szerintük az embereknek tudniuk kell. Úgy vélik, hogy az “igazságok” eloszlatják azokat a mítoszokat, amelyek az étkezési rendellenességekkel küzdők fejében élnek, azért mert ők úgy gondolják, hogy vagy túlságosan soványak vagy érezhetően túlsúlyosak.

#folyás
2021.04.09.

Mindent a hüvelyi folyásról

A nők egyik leggyakoribb nemi szervekkel kapcsolatos panasza, amely sajnos már gyermekkortól kezdve előfordulhat. Ismerd meg jobban a hátterét, és azt is, hogyan védheted ki!

#mák
2021.04.08.

Gluténmentes mákos süti: extra gyors és isteni

A mákot nagyon sokat szeretik, azonban kevés olyan recept van, amiben hozzávalóként megtalálható. Ezen próbálunk segíteni, az alábbi mákos desszert receptjével. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

#testsúlytrendek
2021.04.05.

Csak a trendi alak lehet vonzó?

A zsírpárnák évezredeken át a gazdagságot, egészséget jelképezték, hiszen vész-éléskamrát biztosítottak éhínség esetére. Az utóbbi bő 100 évben azonban a divat globalizációja gyorsan változó alak-divat trendeket teremtett, melyek nagyjából 10 évenként változnak. Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász elárulja mennyire függünk az aktuális testsúlytrendektől!

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#allergia
2021.04.04.

Allergia vagy nátha? - Figyelemfelkeltő tünetek

Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? A kérdés néha nem is olyan egyértelmű. Cikkünkből megtudhatod, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell-e kikezelni, vagy inkább allergológus szakemberrel érdemes kivizsgáltatni magadat.

#szőrtüszőgyuladás
2021.04.03.

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium. A klinikai megjelenési formája 1-3 mm átmérőjű sárga gennyhólyag, melynek közepén a szőrszál található. A leggyakrabban a lábszárak, a combok, a kar, a hajas fejbőr, az áll területén és a bajusztájékon jelenik meg.

#mentális egészség
2021.04.02.

Hogyan őrizzük meg mentális egészségünket? – 3 egyszerű tipp a jobb közérzetért

A jelenlegi, több mint egy éve tartó vírushelyzet továbbra sem könnyíti meg egyikünk életét sem. Próbára tesz, és arra ösztönöz, hogy olyan megoldások után kutassunk, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni a nehéz időszakokat. Íme, néhány tipp, mellyel segíthetünk magunknak. Ezeket a tippeket természetesen nem csak a vírushelyzetben, hanem bármikor máskor is alkalmazhatjuk.