Hírek

#szexuális úton terjedő betegség
2012.11.07.

Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

A szexuális úton terjedő betegség tünetei nem feltétlenül jelentkeznek azonnal az érintkezés után. Néha napokig, hetekig semmi jel nem utal a lappangó betegségre, pedig már akkor is fertőz.

#egészség
2012.11.06.

Hogyan legyél olimpiai bajnok? Egyél tudatosan!

Hogyan segítheti a táplálkozás egy sportoló életét? A pörkölt és a rántott hús ugyan kalóriadús, de valóban megfelel egy sportoló kamasz szükségleteinek? Rossz hírünk van, ezek az étkek nagyon is kerülendők még akkor is, ha rendszeres testmozgással le is adod a bevitt energiát. A chips, kóla és energiaital pedig egyenesen tiltólistás!

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#harcosok étrendje
2012.11.06.

Harcosok étrendje: hatékony vagy veszélyes diéta?

Egy merőben új, mégis régóta ismert, de nem definiált módszer a Harcosok étrendje, megalkotója egy kommandós, Ori Hofmekler, akinek étrend- és edzésmódszereivel egyetért jó néhány táplálkozási szakember, orvos, világszínvonalú sportoló, harcművész.

#atópiás ekcéma
2012.11.05.

Ekcéma és táplálkozás

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét.

#megfázás
2012.11.03.

9 tipp a megfázás természetes kezelésére

Úgy érzed, hogy nincs semmilyen orvosság, ami igazán eredményes lenne a megfázásod ellen, és a „12-egy-tucat” gyógyszerek csak kis ideig tartó enyhülést hoznak? Válaszd a természetes gyógymódot! Felkutattunk Neked néhány házi praktikát, amivel talán enyhítheted a megfázás kellemetlenségeit!

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.

#halloween
2012.10.31.

Halloween története

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben kísértet-jelmezes kisgyerekek szaladnak házról-házra, cukorkát gyűjtögetve. De vajon honnan indult ki ez a hagyomány, és miért ünnepelik minden évben?

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.

#stressz
2012.10.30.

Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.

#pikkelysömör
2012.10.29.

Miért alakul ki a pikkelysömör?

A pikkelysömör olyan krónikus betegség, amelynek kialakulásáért nagyrészben az öröklődés okolható. Férfiakat, vagy nőket érint inkább? Járhat egyéb problémákkal, mi köze például a diabéteszhez? Ma van a Pikkelysömör Világnap.