Keringési problémákkal küzdőknek, és mindenkinek, aki szereti a főfogások mellé a kellemesen savanykás ízeket. Nem is beszélve az így könnyen beszerezhető c-vitaminról... Hogyn készíts ebéded vagy vacsorád mellé ínycsiklandozó köretet? Íme egy tuti recept!
Nehézség: közepes |
Hozzávalók:
- másfél kg paprika
- másfél kg uborka
- másfél kg káposzta
- 1 kg hagyma
- 20 dkg cukor
- 15 dkg só
- 2 dl 20%-os ecet
- kis kanál szalicil
Hogyan készítsük el a csalamádét?
A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A paprikát is alaposan megmossuk, kivágjuk a magházat és vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákat vágunk, legjobb mindezt zöldséggyalunk megtenni.. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24-48 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk.
Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.
Jó étvágyat kívánunk!