Egészségesebben és változatosabban szeretnél étkezni? Egy kis életmódváltásra lenne szükséged? Iktasd be a hétköznapjaidba a sajtsalátát. Ez a saláta gyümölcsöt és zöldséget is tartalmaz, ezek által rengeteg ásványi anyagot és vitamint juttatsz a szervezetedbe. Csontritkulásosok és chronosok is bátran fogyasszák!
Hozzávalók:
- Cékla 400 g
- Sárgarépa 200 g
- Burgonya 150 g
- Trappista sajt 100 g
- Alma 200 g
- Vöröshagyma 50 g
- Kefir 200 ml
- Só, bors, citromlé, mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított burgonyát, céklát puhára főzzük, és vékony karikákra szeleteljük.
A megmosott, megtisztított almát, és a sárgarépát reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségféléket összekeverjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sajtot.
A kefirt a citromlével, sóval és borssal simára keverjük, és a salátára öntjük.
Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!